LEASING | Ultima Ora

Firmele de leasing operational au inmatriculat 5.400 de masini noi in prima jumatate a anului 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-22 17:04

Piața de leasing operațional a înregistrat la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului o creștere de 12,3% față de aceeaşi perioadă a anului precedent, depăşind pragul de 45.000 de unități, conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional.

Astfel, în primele 6 luni ale anului au fost înmatriculate aproximativ 5.400 de autovehicule noi de către companiile de leasing operațional (mai mult decât dublu față de prima jumătate a anului trecut), reprezentând peste 15% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.

Evoluția înregistrată în primele 6 luni din 2014 se suprapune peste o perioadă de creștere economică și de relansare a vânzărilor de autovehicule.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

Având în vedere interesul pentru leasing operațional şi servicii de management de flote, manifestat prin creşterea numărului de solicitări din partea companiilor deţinătoare de parcuri auto, estimăm că piaţa totală de leasing operaţional ar putea ajunge la 47.000 de unități la finalul anului 2014.

“Cererea pentru servicii de Leasing Operational și management de flota auto a crescut semnificativ în prima parte a acestui an, iar rezultatele nu au întârziat să apară, trendul fiind concretizat prin încheierea unui număr sporit de contracte față de anul 2013. La aceasta au contribuit atât relansarea investițiilor, prin majorarea gradului de absorbție a fondurilor europene, cât și creșterea competitivității, care a determinat o reducere a costurilor pentru clienții finali”, a declarat Daniel Ivan, Preşedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociației, care reprezintă 90% din total piață, domină în continuare serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentând leasing operațional (exclusiv finanțare).

Aceste date confirmă faptul că cei mai mulți dintre clienți înțeleg avantajele sistemului de leasing operațional și aleg să beneficieze de ”pachetul complet” în scopul eficientizării costurilor de operare a flotei auto.

Ca tendință, observăm o migrare a preferințelor către mașini din clasa mică si compactă, cu o motorizare sub 1,6 litri și costuri scăzute de operare, se mai arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii