BANCI | Analiza

FED se alatura bancilor europene in combaterea crizei creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-05 11:45

Fed anunta noi operatiuni, vineri, impreuna cu bancile europene in combaterea crizei in curs de desfasurare a creditelor, scrie Associted Press si preluat de Yahoo.

Rezerva Federala (Banca Centrala Americana) a anuntat, vineri, ca va depune o serie de eforturi pentru rezolvarea crizei globale a creditelor, impreuna cu bancile centrale europene.

Fed a anuntat ca va creste suma rezervelor de urgenta furnizate bancilor americane pana la 150 miliarde dolari in mai, de la 100 miliarde dolari furnizate in aprilie. Fed a luat aceasta masura si alte cateva de crestere a creditarii impreuna cu Bancile Centrale Europene si Banca Nationala a Elvetiei.

Ultimele masuri fac parte dintr-o serie de actiuni realizate de Fed de cand criza creditelor s-a declansat in august.

Eforturile sunt destinate cresterii rezervelor astfel incat bancile sa nu aiba retineri in a imprumuta clientii si intreprinzatorii, ceea ce ar agrava criza economica actuala.

Decizia Fed de a creste suma imprumuturilor acordate bancilor la fiecare doua saptamani, printr-un procedeu denumit Facilitatea Licitatiilor la Termen (Term Auction Facility), are scopul de a transmite un semnal puternic ca banca centrala este pregatita sa furnizeze rezerve pe masura necesitatilor bancilor americane.

Ultima masura a fost realizata prin coordonarea cu eforturile bancilor centrale europene de a-si sustine de asemenea sistemele financiare.

Fed a spus ca va extinde si tipurile de active pe care bancile de investitii le pot folosi ca garantii pentru a primi imprumuturi de la banca centrala. In martie, Fed a folosit puterea obtinuta in timpul Marii Recesiuni pentru a incepe sa acorde imprumuturi si bancilor de investitii. Anterior, Fed acorda numai imprumuturi directe bancilor comerciale.

Banca Centrala Europeana a spus ca va creste suma de dolari oferita la 25 miliarde dolari pentru ultimele serii de ofertanti, cu licitatiile care se tin la fiecare doua saptamani. Durata acordata ofertantilor va fi de 28 de zile. Inainte de aceasta, BCE a prevazut imprumuturi cuprinse intre 10 miliarde dolari si 15 miliarde dolari pe ofertant, dar fara stabilirea unor termene.

“Se intentioneaza sa se continue aprovizionarea lichiditatii dolarului american atat cat consiliul guvernator va considera ca este nevoie in functie de conditiile pietei”, a spus banca intr-o declaratie.
Banca centrala a Elvetiei a mai spus ca va creste frecventa propriilor licitatii la fiecare 14 zile, cu o alocare maxima de 6 miliarde pe licitatie. Urmatoarea licitatie e programata pe 6 mai. Ca si in cazul BCE, termenul va fi de 28 de zile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii