BANCI | Analiza

Fed acorda finantare de urgenta pentru Bear Stearns, una dintre marile banci din investitii din SUA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-16 10:25

Criza creditelor subprime din America afecteaza acum si una dintre cele mai mari banci americane de investitii, Bear Stearns, fapt care a determinat Federal Reserve, sistemul de banci centrale din SUA, sa acorde o finantare de urgenta pentru banca.

Finantarea, acordata de Fed impreuna cu JP Morgan Chase & Co, pe o perioadã de 28 de zile, are ca scop prevenirea adancirii crizei financiare mondiale.

Este vorba de primul plan de salvare luat de Federal Reserve in ultimii 40 de ani pentru a acorda finantare de urgenta unei alte institutii financiare decat o banca comerciala.

Decizia, luata dupa o noapte de deliberari, la care au luat parte si institutiile de supraveghere, conduse de Timothy Geithner, presedintele New York Fed, a venit dupa ce actiunile Bears s-au prabusit iar accesul la finantarea overnight s-a diminuat dramatic.

Acest fapt ar putea conduce la vanzarea unei parti lichide a companiei in urmatoarele saptamani, insa exista si posibilitatea unei injectii de capital din partea unor investitori strategici.

Potrivit JPMorgan, tranzactia nu expune actionarii unor riscuri materiale.

Cotatia actiunilor Bear Stearns a scãzut cu aproape 40% dupã anuntarea finantãrii, cea mai recentã dintr-o serie de încercãri ale Federal Reserve de a redresa pietele financiare.

JPMorgan Chase a mai anuntat cã lucreazã împreunã cu Bear Stearns la securizarea finantãrii permanente sau a altor alternative pentru companie.

Presedintele Bear Stearns, Alan Schwartz, a transmis în cadrul unui comunicat separat cã "Bear Stearns a fost subiectul multor discutii din piatã legate de gradul de lichiditate. Am infirmat aceste zvonuri pentru a separa adevãrul de fictiune".

"Pe fondul zvonurilor din piatã, pozitia lichiditãtii s-a înrãutãtit semnificativ în ultimele 24 de ore. Am fãcut acest pas important pentru a reda încrederea în companie si în pozitia din piatã, pentru a întãri nivelul de lichiditate si a ne permite sã continuãm operatiunile normale".

Bear Stearns, cea de-a cincea bancã de investitii din Statele Unite, are o expunere mai mare la piata de obligatiuni din Statele Unite decât competitorii sãi si are un portofoliu extins de operatiuni cu valori mobiliare sustinute prin credite ipotecare.

Standard & Poor’s a anuntat joi cã mai bine de jumãtate dintre pierderile legate de criza creditelor ipotecare au fost deja înregistrate, însã sunt posibile pierderi în alte sectoare precum creditele ipotecare cu grad de risc redus.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online. Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), detalii

BRD Finance s-a inchis pe tacute

BRD Finance, IFN-ul pentru credite de consum si carduri detinut de banca BRD Societe Generale, a fost inchis si a intrat in procedura de lichidare, conform unui anunt de pe site-ul acesteia (vezi foto). BRD nu a anuntat inchiderea IFN-ului, singurele informatii existente fiind detalii

Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii