BANCI | Ultima Ora

EximBank va acorda firmelor compensatii de dobanda la creditele de investitii si in perioada 2012 -2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-24 12:41

EximBank va continua să acorde compensaţii de dobândă şi în perioada 2012 - 2014 în urma prelungirii valabilităţii acestei scheme de ajutor de stat, lucru care va permite agenţilor economici să-şi reducă cheltuielile cu dobânda pe care o plătesc la creditele de investiţii, anunta banca intr-un comunicat.

Prin produsul Compensarea parţială a dobânzii oferit de EximBank, societăţile comerciale pot recupera până la 50% din dobânda plătită la creditele de investiţii contractate în lei de la orice bancă comercială. Perioada de implementare a acestei scheme de ajutor de stat urma să-şi încheie valabilitatea la finele acestui an, dar a fost prelungită pentru următorii doi ani.

„Din 2009 şi până la jumătatea acestui an, aproape 10 milioane de euro s-au întors în conturile companiilor care au apelat la noi pentru acest produs. Compensaţia de dobândă reprezintă un instrument de stimulare a accesării creditului în moneda naţională, dar şi o sursă de lichidităţi pentru societăţile comerciale care derulează proiecte de investiţii eligibile la finanţare”, a spus Ionuţ Costea (foto), preşedintele EximBank.

Compensarea de dobândă intră în categoria ajutoarelor de minimis (ajutor de stat permis în cadrul Uniunii Europene care poate fi acordat în limita unui plafon fără a fi condiţionat de notificare şi aprobare prealabilă din partea Consiliului Concurenţei şi a Comisiei Europene). Având în vedere limitările caracteristice unei scheme de minimis, valoarea maximă a ajutorului obţinut de o companie în cadrul acestei scheme este de 200.000 de euro pe o perioadă de până la trei ani fiscali.

Pentru obţinerea compensării de dobândă poate aplica orice agent economic, după ce anul trecut a fost extinsă aria de adresabilitate de la întreprinderi mici şi mijlocii, la toate societăţile indiferent de mărime.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva, Iaşi şi Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii despre produse prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii