BANCI | Ultima Ora

EximBank si-a dublat cifra de afaceri la factoring extern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-19 09:14

Cu o cifră de afaceri de 56,6 milioane de euro în 2015, EximBank a urcat pe poziția a patra în clasamentul factorilor de export din România, conform datelor furnizate de Factors Chain International (FCI), cea mai importantă organizație internațională de profil, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele:

”Poziționarea noastră în prima parte a clasamentului furnizorilor de factoring de la piața locală, afiliați FCI, este rezultatul eforturilor făcute în ultimii trei ani în direcția întăririi capacității noastre de a genera soluții financiare personalizate, prin prioritizarea nu numai a activității de creditare, ci și a serviciilor bancare complementare, cum este factoringul. Companiile ne-au abordat cu mai multă încredere, ceea ce ne-a permis să înregistrăm o dinamică permanent ascendentă pe acest segment: cu o dublare a cifrei de afaceri pe factoring extern, am reușit ca, la nivel agregat, în 2015, să realizăm un rulaj total de trei ori mai mare față de 2014. În prima parte a acestui an continuăm același parcurs astfel că suntem optimiști în privința rezultatelor pe care le vom înregistra la finele lui 2016”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Conform datelor Factors Chain International, în 2014, EximBank a ocupat poziția a cincea în clasamentul factorilor de export, cu o valoare a facturilor cesionate de exporatori de 21,8 milioane de euro. Banca este membră a FCI din 2013.

Pe parcursul anului trecut, activitatea EximBank s-a concentrat pe oferirea a două tipuri de produse – factoring de export fără regres și factoring intern (cu și fără regres), operațiunile de factoring internațional deținând ponderea cea mai importantă în cifra de afaceri a băncii (85%).
În ceea ce privește profilul clienților, flexibilitatea ofertei și avantajele acesteia - faptul că finanțarea poate fi de până la 100% din valoarea nominală a facturii, precum și rapiditatea în procesarea solicitărilor - au atras companii care se încadrează atât în categoria entităților de tip corporate, cât și întreprinderi mici și mijlocii, firmele mici fiind cele mai active (cu o pondere de 69% în portofoliul de clienți).

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare și și-a dezvoltat și consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii