BANCI | Ultima Ora

Eurobank anunta preluarea sucursalei Alpha Bank din Bulgaria, parte a acordului de restructurare incheiat cu Comisia Europeana. Ce se va intampla cu bancile grecesti din Romania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-20 13:32

Banca greceasca Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a anuntat ca a preluat subsidiara Alpha Bank din Bulgaria, Postbank, o consolidare care face parte din acordul incheiat anul trecut de bancile grecesti cu Comisia Europeana care prevede, printre altele, ca fiecare banca trebuie sa-si concentreze activitatea in principala piata in care activeaza.

Postbank va deveni a patra banca din Bulgaria in urma preluarii Alpha Bank, care are in Bulgaria credite brute de 410 milioane euro si depozite de 254 milioane euro, se arata intr-un comunicat comun al celor doua banci.

Posbank va avea, dupa preluare, o retea de 200 de unitati si peste 3.000 de angajati.

Tranzactia va imbunatati marginal capitalizarea Eurobank, in timp ce pentru Alpha Bank efectul asupra capitalizarii va fi neutru, se precizeaza in comunicatul celor doua banci.

In comunicat nu se precizeaza o valoare a tranzactiei, insa presa a relatat ca este vorba de un pret simbolic, de 1 euro.

Ce se va intampla cu bancile grecesti din Romania?

Recenta criza din Grecia ar putea accelera procesul de fuziune si achizitii si in cazul bancilor grecesti din Romania.

In Romania, Bancpost este a zecea banca dupa marimea activelor, de 11,5 miliarde lei si cota de piata de 3,1%, in timp ce Alpha Bank este mai mare, fiind pe locul 8 in topul bancilor, cu o cota de piata de 4,6% si active de aproape 17 miliarde lei.

Celelalte doua banci grecesti din Romania sunt mai mici: Piraeus Bank este pe locul 11 in topul bancilor, cu o cota de piata de 2,5% si active de aproape 9 miliarde lei, iar Banca Romaneasca, detinuta de NBG, este pe locul 14, cu active de 6,7 miliarde lei si o cota de piata de 1,9%.

Recent au aparut informatii cu privire la scoatarea la vanzare a Piraeus Bank Romania, iar in anii precedenti s-a vorbit despre potentiale fuziuni intre bancile grecesti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii