BANCI | Ultima Ora

Emisiunea de obligatiuni pe piata americana a avut un randament de 6,45%, in scadere cu 0,425 puncte fata de precedenta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-29 16:13

Obligaţiunile lansate de Ministerul Finanţelor Publice la 28 februarie, pe piaţa americană, prin redeschiderea emisiunii lansate la 31 ianuarie 2012, au fost cumpărate în principal de investitori din SUA şi Marea Britanie, anunta Ministerul Finantelor, intr-un comunicat de presa.

Structura investitorilor pe zone geografice este: SUA - 42%, Marea Britanie – 35%, Europa – 18%, Asia - 5%.

“Ponderea investitorilor din SUA a scăzut faţă de emisiunea iniţială cu 6 puncte procentuale, iar cea a celor din Marea Britanie a urcat cu 5%. În acelaşi timp a crescut de la 2% la 5% procentajul investitorilor asiatici. Structura arată că România inspiră încredere pe din ce în ce mai multe pieţe. Se remarcă de asemenea, creşterea ponderii investitorilor care caută active sigure, pe termen lung, cum sunt fondurile de pensii, firmele de asigurări şi băncile centrale”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Alexandru Drăgoi (foto).

Din punct de vedere al tipului de investitori, ponderea cea mai mare o deţin managerii de fonduri, cu 61% din total, după care urmează fondurile de hedging, cu 16%. Categoria companii de asigurare, fonduri de pensii, bănci centrale, a cumpărat 15% din bonduri, iar băncile comerciale şi investitorii retail şi-au adjudecat 5% din titluri. 3% din titluri au fost achiziţionate de alţi investitori.

“Prin această emisiune, reiterăm angajamentul nostru de a extinde baza de investitori pe toate continentele şi suntem consecvenţi cu măsurile pe care le-am luat în sensul extinderii maturităţii datoriei publice”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

România a redeschis, marţi, emisiunea de obligaţiuni lansată pe piaţa americană la 31 ianuarie, şi a atras fonduri de 750 de milioane de dolari, cu un cupon de 6,75% şi un randament în scădere cu 0,425 puncte procentuale, la 6,45%.

Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste patru ori, valoarea totală a ofertelor depuse de investitori fiind de 3,2 miliarde de dolari.

Obligaţiunile de pe piaţa americană au fost lansate in cadrul programului cadru de emisiuni de titluri de stat pe piaţa externă pentru perioada 2011-2013 (GMTN – Reg S/144A), aprobat de Guvern la mijlocul anului 2010, cu o valoare maximă de 7 miliarde Euro. Emisiunea de pe piaţa americană, prima după 16 ani, a fost lansată la 31 ianuarie 2012 şi a avut o valoare de 1,5 miliarde de dolari şi o maturitate de zece ani. Cuponul a fost de 6,750% iar randamentul de 6,875%. Emisiunea a fost suprasubscrisă de 4,5 ori, valoarea ofertelor primite fiind de aproape 7 miliarde de dolari, reprezentând cea mai mare cerere manifestată pentru o ţară din Europa Centrală şi de Est.

Programul Ministerului Finanţelor Publice pentru acest an vizează emisiuni de 2,5 miliarde de euro pe pieţele externe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii