ASIGURARI | Analiza

Doar 6% din locuinte au asigurare obligatorie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-20 07:23

Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) a ajus, în perioada 15 iulie 2010 - 16 mai 2011, la numai şase la sută din totalul fondului locativ, ceea ce înseamnă 496.672, majoritatea fiind în mediul urban, a spus joi Marius Bulugea, director al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), într-o conferinţă de specialitate.

'În mediul urban s-au încheiat 377.987 poliţe, iar în cel rural 118.685 poliţe. Cele mai multe, 23% din total, s-au încheiat în Bucureşti, Muntenia - 8%, Transilvania şi Moldova, câte 15%, Dobrogea - 9%, în timp ce în Maramureşul reprezintă numai 2% din totalul acestor poliţe. Estimăm ca până la sfârşitul perioadei legale, 15 iulie 2011, să atingem o pondere de minim 10% de locuinţe asigurate', a spus Marius Bulugea.

Dintre PAID-urile încheiate, 408.796 (82%) sunt pentru locuinţe de tip A (construcţie cu structură de rezistenţă din beton armat sau metal) şi 87.876 (18%) sunt pentru locuinţe de tip B (construcţie din cărămidă nearsă, vălătuci, chirpici, pământ bătut şi alte materiale asemănătoare).

'Cutremurele nu ştiu ce este civilizaţia, matematică, fizică, probabilităţile. Ele nu ţin cont de date limită pentru încheierea de poliţe de asigurări. Gradul de educaţie al populaţiei din România pentru protejarea în caz de cutremur nu este prea ridicat, depinde în principal de experienţa fiecăruia. Cutremurul este, totuşi, un risc gestionabil şi România are un sistem de avertizare bine pus la punct', a spus Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului.

Totodată, Gheorghe Mărmureanu trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa noilor construcţii, de după 1990, din punct de vedere seismic, arătând că sunt şi clădiri care au fost ridicate fără să se ţină seama de normele româneşti.

Cu toate că poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) au fost concepute ca un instrument de protecţie socială a populaţiei împotriva dezastrelor naturale, cu preţuri cuprinse între 10 şi 20 de euro pe an, există primari care spun că nu îi vor amenda pe cei care nu respectă această lege. Conform legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, toţi primarii sunt obligaţi să furnizeze către PAID, în format electronic, lista tuturor construcţiilor cu destinaţia de locuinţă, inclusiv a celor cu destinaţie de locuinţă socială, amplasate în unitatea administrativ-teritorială în cauză.

Asigurările obligatorii de locuinţe se pot încheia doar prin cele 13 companii membre ale PAID - ABC Asigurări, Astra, Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Genelali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii