Criza COVID-19 | Recuperare creante

Dintre firmele de recuperare creante, doar EOS KSI a decis amanarea ratelor pe perioada starii de urgenta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-31 14:17

Dintre firmele de recuperare creante din Romania, doar EOS KSI a anuntat masuri pentru a-i ajuta pe datornici, si anume amanarea si scaderea ratelor pe perioada starii din urgenta cauzata de pandemia noului coronavirus COVID-19.

Georg Kovacs, unul dintre cei doi sefi ai EOS KSI Romania, este si presedintele Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale - AMCC, din care fac parte alte 14 firme de recuperare creante: 

- Kruk

- Debt Collection Agency

- Kredyt Inkaso

- Intrum

- Creditexpress

- Cycle European

- Fire Credit

- Geri.ro

- Improvement Credit Collection

- KIA Juridic

- Mellon Romania

- OTP Factoring

- Recollection

Niciuna dintre aceste firme de recuperare creante nu a anuntat pana acum masuri de ajutorare a clientilor afectati de criza COVID-19.

De ce nu s-a decis la nivelul asociatiei o abordare unitara in aceasta situatie de criza?

Iata raspunsul primit de la EOS KSI Romania, daca firmele de recuperare creante au decis sa suspende colectarea datoriilor, in aceasta perioada de criza:

"Asociatia de Management al Creantelor Comerciale - AMCC, din a carei componenta fac parte EOS KSI Romania si alte 14 companii de profil, reprezentand aproximativ 80% din piata de management al creantelor din Romania, impreuna cu toti membrii sai, au decis adoptarea unor masuri speciale in contextul pandemiei de COVID19.

Pandemia cu care societatea romaneasca se confrunta astazi risca sa aduca atingere directa nu numai starii de sanatate a indivizilor, ci si realitatii economice cu care fiecare dintre noi se va confrunta in viitorul apropiat.

In acest sens, tocmai pentru ca intelege si respecta atat la nivel de industrie, cat si la nivelul fiecarei companii membra AMCC, concepte precum solidaritatea si responsabilitatea, industria de management al datoriilor, reprezentata de AMCC, depune toate eforturile pentru implementarea in practica curenta a unor masuri concrete de sprijinire si consolidare a eficientei proceselor financiar-economice din Romania.

Promovam asiduu si aplicam constant principiul general al politicii de conciliere si intelegere in raport cu clientii nostri, adaptat situatiei lor actuale si intr-un mod deschis dialogului, in fiecare etapa a relatiei cu persoana indatorata, a carei situatie s-a deteriorat ca urmare a pandemiei COVID- 19, in conformitate cu standardele etice.

Astfel, pe toata perioada starii de urgenta declarata in Romania dar si ulterior, EOS aplica o serie de masuri ce vin in sprijinul consumatorilor care vor putea beneficia de:

- amanarea a planului de rate stabilit;
- scaderea cuantumului ratelor deja negociate;

"Suntem constienti ca in actualul context social foarte multe persoane intampina dificultati financiare. In unele cazuri s-au redus salariile, iar in alte cazuri au avut deja loc concedieri. Masurile pe care compania noastra le-a adoptat in aceasta perioada, reprezinta un gest firesc in incercarea de a depasi impreuna aceasta perioada dificila generata de pandemia de COVID-19", declara Georg Kovacs, CEO EOS KSI Romania.

"In aceasta perioada, mai mult ca oricand, este important sa dam dovada de flexibilitate, sa ne adaptam rapid si sa intervenim, pentru a crea alternative sustenabile pentru consumatorii nostri, care au nevoie de sprijin", declara Adrian Boghiu CEO EOS KSI Romania.

EOS incurajeaza utilizarea canalelor de plata on-line, in vederea limitarii deplasarilor la punctele de plata si evitarii utilizarii bancnotelor si monedelor. Consumatorii EOS au la dispozitie mai multe metode on-line: plata facturilor prin aplicatia "My Eos" (accesibila pentru Android si IOS), prin intermediul site-ului www.eos-ksi.ro , internet banking sau transfer bancar.

EOS KSI Romania face parte din Grupul EOS, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare personalizate din lume, avand ca activitate principala de business managementul creantelor.

Respectand motto-ul "For a debt-free world" ("Crearea unei lumi fara datorii"), EOS KSI ofera servicii de achizitie de portofolii de creante si colectare creante la nivel national si international, prin intermediul retelei de parteneri din peste 140 de tari, avand un rol important in economie deoarece o gestionare profesionala a creantelor reintroduce lichiditatile in circuitul economic.

EOS KSI este reprezentata la nivel national de 14 birouri regionale si de o retea dedicata de firme de avocatura si executori judecatoresti.

Valorile Grupului EOS functioneaza ca un ghid pentru activitatea zilnica a companiei. Valorile descriu modul in care angajatii EOS lucreaza impreuna si modul in care isi trateaza clientii, partenerii de afaceri si colaboratorii: cu atentie si intelegere, cu hotarare, incredere, deschidere si flexibilitate.

Comentarii

danny
creante
Sper sa muriti toti recuperatorii de covin 19

Tufa Livia
.
Minciuni!Nimic nu este adevărat.Sotului i-a luat jumatate din pensie pe toata perioada crizei covid.La ei nu exista cale de mijloc.Ar fi in stare sa iti ia pielea de pe tine.Nu exista cale de mijloc,nu exista intelegere.

Glodeanu Georgeta Loredana
Am făcut cerere ca am ramas fara loc de muncă din cauza pandemiei, mi a aprobat acum mă trezesc ca sunt rau platnic, dc??
Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Recuperare creanteCum fac o reclamatie la Kruk?

Firma de recuperare creante Kruk nu are pe site-ul propriu, https://ro.kruk.eu, informatii cu privire la procesul de depunere si administrare a unei reclamatii. De aceea, o reclamatie la Kruk se poate face prin orice detalii

Am aflat ca am un proces cu Debt Collection Agency (B2Kapital). Ce trebuie sa fac?

"Simate domn Vasile Coman, va solicit ajutorul intr.o problema legata de firma Debit Collection Agenty LTD . Am primit in urma cu 7 zile o comunicare di care rezulta ca am un proces pe rol la Curtea de Apel Craiova pentru o datorie din 2013 neachitata la Provident . Eu de 6 detalii

Dintre firmele de recuperare creante, doar EOS KSI a decis amanarea ratelor pe perioada starii de urgenta

Dintre firmele de recuperare creante din Romania, doar EOS KSI a anuntat masuri pentru a-i ajuta pe datornici, si anume amanarea si scaderea ratelor pe perioada starii din urgenta cauzata de pandemia noului coronavirus COVID-19. Georg Kovacs, unul dintre cei doi sefi ai EOS KSI Romania, detalii

Numarul firmelor de recuperare creante a ajuns la 77

Numarul firmelor de recuperare creante inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), conform prevederilor legale, a ajuns la 77, dupa ce in acest an s-au inscris alte 10 astfel de entitati in registrul ANPC. Printre noile entitati de recuperare creante se detalii

  

Ultimele Comentarii