BANCI | Ultima Ora

Depozitele la Credit Europe Bank vor fi garantate in Olanda

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-24 08:52

Depozitelele persoanelor fizice si firmelor la Credit Europe Bank vor fi garantate in Olanda, sediul bancii-mama detinute de oligarhul turc Hüsnü Özyeğin, dupa ce banca inregistrata pana acum in Romania se va transforma in sucursala a celei olandeze.

Credit Europe Bank avea depozite de la clienti in valoare de 2 miliarde lei, la finalul lui 2023, in scadere de la 2,4 miliarde lei in anul anterior.

Dintre acestea, 1 miliard de lei reprezinta depozite la termen ale persoanelor fizice si firmelor mici, conform raportului publicat de banca.

„Schimbarea organizatorică în cadrul Grupului face parte din revizuirea strategică a Credit Europe Bank în vederea îmbunătățirii operațiunilor sale bazate pe expertiza și resursele comune. Aceasta susține planul băncii de a-și continua activitatea sustenabilă în România și va facilita oferirea de produse fiabile și servicii financiare ușor de utilizat.

Echipa Credit Europe Bank se va asigura de faptul că produsele și serviciile vor putea fi utilizate de către clienți fără întreruperi pe tot parcursul procesului, în timp ce depozitele fiecărui client vor fi în continuare garantate prin sistemul de garantare a depozitelor în vigoare în Uniunea Europeană, care este deja utilizat și în România”, conform unui comunicat al bancii.

Depozitele constituite la sucursalele din România ale băncilor din alte state membre ale Uniunii Europene, cum este cazul Olandei, sunt garantate de schemle de garantare din statele de origine ale băncilor respective, conform informatiilor publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Valoarea plafonului garantiei unui depozit este 100.000 de euro, echivalent în lei, per deponent, per bancă, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoanele juridice.

Plafonul are aceeași valoare în toate țările membre ale Uniunii Europene.

Taguri: Credit Europe Bank  banca  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProcredit Bank are probleme cu cardurile si aplicatiile

Procredit Bank a avut probleme tehnice cu sistemul informatic, pe parcursul zilei de astazi, cand cardurile si aplicatiile de internet banking si mobile banking nu au functionat. Banca si-a anuntat clientii prin mesaje SMS ca intampina probleme tehnice, in jurul orei 121, conform detalii

Platile online cu BT Pay se fac mai simplu, fara completarea datelor cardului

 Plățile sunt realizate în câteva secunde, fără a mai fi necesară completarea datelor cardului.  Cumpărăturile pot fi plătite integral, precum și în rate, cu cardurile BT Star.  BT detalii

Intesa anuleaza bonusul de dobanda la depozitele prin internet banking

Intesa Sanpaolo Bank a anuntat ca din 15 iulie nu va mai acorda bonusul de un sfert de punct procentual la depozitele in lei constituite prin internet banking. In schimb, acest bonus se plateste pentru depozitele facute din aplicatia de mobile banking, Digical detalii

Banca Transilvania poate prelua OTP Bank, anunta Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L. și subsidiarele acesteia, OTP detalii

  

Ultimele Comentarii