FONDURI DE INVESTITII | Ultima Ora

Deciziile ASF: s-a aprobat Regulamentul privind administrarea fondurilor de investitii alternative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-21 16:49

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Regulamentul privind administrarea fondurilor de investiții alternative. Acesta stabilește norme cu privire la autorizarea, înregistrarea și funcționarea administratorilor fondurilor de investiții alternative (AFIA), precum și cu privire la desemnarea și atribuțiile depozitarului unui fond de investiții alternative (FIA).

Principalele propuneri și observații primite, în urma procesului de consultare publică, se referă la: obligaţiile de raportare impuse actualelor societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.) ce administrează în prezent A.O.P.C., conform prevederilor Regulamentul nr. 15/2004; condițiile necesare pentru ca un AFIA înregistrat să poată administra FIA destinat investitorilor de retail; eliminarea cerinței ca documentele transmise de AFIA (în calitate de persoană juridică de drept privat) către ASF să fie ștampilate; clarificarea unor criterii de eligibilitate ale directorilor/membrilor directoratului unui AFIA autorizat de ASF referitoare la experiența în domeniul juridic; introducerea posibilității de încadrare temporară în departamentul de administrare a riscului al AFIA și a unor angajați ai AFIA în scop de formare profesională.

Consiliul a aprobat două norme privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative și respectiv al administratorului de fonduri de pensii administrate privat, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Prin intermediul acestor norme, ASF și-a propus crearea unui cadru mai bine organizat în ceea ce privește măsurile ce trebuie luate de către administratorii de fonduri de pensii facultative, respectiv de către administratorii de fonduri de pensii administrate privat, în situația modificării capitalului social.

Totodată, membrii Consiliului au aprobat punerea în dezbaterea publică a proiectului Normei de modificare a Normei nr 2/2011 privind aderarea și evidența participanților la fondurile de pensii facultative.

A fost aprobată și punerea în consultare publică a opțiunilor naționale rezultate din Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 mai 2014 privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE (MiFID II) şi din Regulamentul (UE) nr. 600/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 mai 2014.

Consiliul a avizat modificarea Contractului de Administrare încheiat pentru Fondul de Pensii Facultative RAIFFEISEN ACUMULARE, administrat de S.A.I. RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT S.A.

În cadrul ședinței, au fost aprobate rapoartele de control efectuate la Allianz Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, precum și la Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Consiliul a avizat modificarea Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Vital. A fost aprobată, totodată, retragerea autorizației de funcționare și respectiv interzicerea temporară a exercitării activității pentru două societăți de intermediere în domeniul asigurărilor (brokeri de asigurare).

În cadrul ședinței, au fost propuşi pentru avizare 39 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru 141 agenţi de marketing.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii