BURSA | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-04 14:41

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat modificările intervenite în Proiectul de Normă privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor în urma procesului de consultare publică. Proiectul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Au fost aprobate propuneri de modificare și completare a Proiectului de Lege privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și profesioniști în vederea transpunerii în legislația națională a prevederilor Directivei nr.2013/11/UE (Directiva SAL), fiind acordat avizul consultativ din partea ASF pe această iniţiativă legislativă a ANPC.

A fost aprobat proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative și publicarea acestuia pentru consultare publică pe o perioada de 10 zile. Proiectul de act normativ propune actualizarea, consolidarea și îmbunătățirea reglementărilor privind regulile de calcul, de verificare, de constituire, de investire și de utilizare a provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative.

Consiliul a fost informat, în cadrul şedinţei, de stadiul îndeplinirii măsurilor incluse în acordurile cu FMI şi CE privind domeniul de activitate al ASF, acestea fiind îndeplinite sau în curs de implementare.

De asemenea, membrii Consiliului ASF au audiat şi dezbătut o analiză referitoare la dezvoltarea pieței de obligaţiuni corporative și municipale în beneficiul finanţării economiei reale.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director executiv, membri ai directoratului), precum şi a altor persoane semnificative în cadrul unor societăţi de asigurare şi brokeri. Au fost autorizaţi noi brokeri de asigurare şi au fost validate modificări ale actelor constitutive pentru cinci societăţi de brokeraj ca urmare a majorării capitalului social şi a revocării sau numirii de noi administratori.

A fost autorizată, de asemenea, constituirea Fondului Deschis de Investiții BRD USD FOND, aflat în administrarea societăţii BRD ASSET MANAGEMENT SAI SA, precum și înscrierea acestuia în Registrul public al ASF.

Au fost aprobate modificări survenite în documentele unor societăţi de investiţii şi SIF-uri ca urmare a modificării componenţei conducerii sau a Consiliului de Administraţie.

Consiliul ASF a aprobat, de asemenea, admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A., în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 6 noi societăți: REMAT MARAMUREŞ S.A. Baia Mare, SIGSTRAT S.A. Sighetu Marmaţiei, SATURN S.A. Alba Iulia, ABO MIX S.A. Satu Mare, PRODHART S.A. Iași și BALNEOCLIMATERICA S.A. Sovata.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 37 noi societăți.

Au fost propuşi pentru avizare 61 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 71 agenţi de marketing. A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de asigurări pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii