ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: se modifica Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-09 16:30

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, forma revizuită a proiectului de lege privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

Au fost aprobate două proiecte de normă emise în aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor. Proiectele vor fi publicate pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

A fost aprobat proiectul de modificare a Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii prin accidente de vehicule, ca urmare a integrării propunerilor rezultate din procesul de consultare publică. Au fost abrogate art.3, pct. c) şi art.4, pct. c) care stipulau obligaţia asigurătorului de a fi reprezentat în fiecare judeţ, prin unităţi teritoriale, fiind instituită însă prevederea de a avea un reprezentant (personal specializat propriu sau mandatat) care efectuează activitate de constatare şi lichidare a daunelor pe întreg teritoriul României.

La art.39 se introduce o nouă prevedere, potrivit căreia asigurătorul are obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asigurătorului de către persoana păgubită.

Consiliul ASF a aprobat efectuarea de către un auditor financiar a evaluării activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii ale societăţii Carpatica Asig S.A., conform prevederilor Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor. Atât procedura de selecţie, cât şi contractarea auditorului vor fi realizate de către societatea de asigurare, conform dispozițiilor Normei nr. 6/2016.

A fost aprobată majorarea capitalului social pentru 3 brokeri, precum şi retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 12 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.

Au fost aprobate modificările şi completările aduse Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Depozitarului Central S.A. Au fost avizate modificările intervenite în cuprinsul Reglementărilor Interne ale SIF Transilvania S.A.

Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale contractelor de administrare şi ale prospectelor schemelor de pensii pentru fonduri de pensii private şi facultative.

În cadrul şedinţei au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 41 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 26 agenţi de marketing.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii