PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: norme emise in aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-16 16:23

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, câteva proiecte de norme emise în aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor. Acestea vor fi afişate pe www.asfromania.ro pentru consultare publică.

A fost aprobat Regulamentul privind aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii-cheie în cadrul entităţilor reglementate de ASF, ca urmare a integrării observaţiilor şi propunerilor rezultate din procesul de consultare publică. Regulamentul va fi transmis spre publicare în Monitorul Oficial al României.

În cadrul şedinţei a fost aprobat Proiectul de Normă nr.21/2014, modificat, privind activitatea de audit financiar la entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF. A fost aprobat proiectul de Regulament privind unele măsuri aplicabile deţinerilor şi transferurilor de instrumente financiare, acesta urmând a fi afişat pe website-ul Autorităţii pentru consultare publică pentru o perioadă de 30 de zile.

Au fost aprobate câteva proiecte de norme aferente sectorului de pensii private, în vederea publicării acestora în Monitorul Oficial al României, cum ar fi:
- Proiectul Normei privind autorizarea fondului de pensii administrat privat;
- Proiectul Normei privind autorizarea fondului de pensii facultative;
- Proiectul Normei privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat;
- Proiectul Normei privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative;
- Proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii facultative.

Consiliul ASF a discutat astăzi un pachet de inițiative și măsuri, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, având drept țintă protejarea intereselor consumatorilor și stabilizării pieței asigurărilor auto obligatorii (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

În cadrul şedinţei au fost prezentate şi aprobate planurile de măsuri transmise de 21 de societăţi de asigurare ca urmare a derulării programului de evaluare a activelor și pasivelor BSRE (Balance Sheet Review Extended).

Au fost, de asemenea, aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţa ASF a acţiunilor emise de societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A ca urmare a deschiderii procedurii falimentului.

A fost aprobată societatea Piraeus Bank S.A. ca nou acționar semnificativ direct la ATE Insurance Romania S.A. A fost aprobată majorarea capitalului social pentru un număr de 10 brokeri.

Membrii Consiliului au aprobat solicitarea BURSEI ROMÂNE DE MĂRFURI (Romanian Commodities Exchange) S.A. Bucureşti de autorizare a funcţionării ca societate de investiţii financiare şi înscrierea acesteia în Registrul ASF.

A fost aprobată solicitarea BANCA ROMÂNEASCĂ S.A. membră a Grupului Naţional Bank of Greece de radiere din Registrul Public al ASF din calitatea de intermediar.

A fost aprobată solicitarea PricewaterhouseCoopers Audit SRL de avizare şi înscriere în Registrul public al ASF în calitate de auditor IT extern.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 14 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 117 agenţi de marketing.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii