BURSA | Ultima Ora

Daniel Daianu, fostul ministru al Finantelor, printre cei pagubiti de firma de brokeraj al disparutului Cristian Sima, fostul presedinte al Bursei din Sibiu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-11 16:39

Economistul Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor, se numără printre clienţii societăţilor de brokeraj din grupul WBS, cu banii cărora există zvonuri că ar fi fugit Cristian Sima, un cunoscut investitor pe piaţa de capital şi fost preşedinte al Bursei din Sibiu.

'Nu sunt printre cei care au pierdut bani la WBS, ci printre aceia cărora li s-au pierdut banii', a declarat joi, pentru AGERPRES, Daniel Dăianu.

El a declarat că a primit până pe 2-3 octombrie raportări periodice de la casa de brokeraj, care nu indicau nicio pierdere pe net.

Dăianu a declarat pentru AGERPRES că atunci când s-a prezentat la sediul casei de brokeraj pentru a cere informaţii despre situaţia banilor din cont, nu i s-a dat niciun răspuns şi i s-a spus doar că Sima nu mai poate fi contactat.

Fostul ministru al Finanţelor a mai precizat că banii erau într-un cont general, în străinătate, şi este foarte dificil de făcut verificări.

Cristian Sima este preşedintele grupului WBS Holding.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila "dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding", precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX - Sibiu Stock Exchange.

În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, care se consideră prejudiciaţi, să depună reclamaţii la sediul CNVM.

"Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România. CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi SSIF WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa", se precizează în comunicat.

CNVM subliniază că încă de la începutul acestei luni a demarat un control de fond la sediul SIBEX, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea sa.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii