BANCI | Ultima Ora

Cursul valutar: In loc sa se intareasca de sarbatori, datorita "capsunarilor", leul s-a depreciat cu 1% in decembrie si a incheiat anul la 4.4847 lei/1 euro, fata de 4.4153 la inceputul lui 2013

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-31 14:57

Cursul leu/euro a incheiat anul 2013 la o valoare de 4,4847 lei pentru 1 euro, atat cat a fost cotat de BNR pentru ziua de astazi, 31 decembrie, mai slab cu 1,5% fata de valoarea de la inceputul anului, de 4,4153 lei. In acest an, leul s-a depreciat mai putin decat a facut-o in 2012, cand a incheiat anul la o valoare de 4,4287 lei pentru 1 euro, mai slab cu 2,4% fata de cursul de la inceputul anului, de 4,3219 lei.

Interesant este ca in perioada sarbatorilor de iarna leul s-a depreciat fata de euro, in loc sa se aprecieze, cum eram obisnuiti pana acum, datorita banilor adusi in tara de romanii care lucreaza in strainatate, "capsunarii", intorsi pentru vacanta de iarna.

Nu stim daca valoarea remiterilor a scazut atat de drastic incat sa deprecieze leul, ceea ce e putin probabil. Cert este ca moneda noastra pare a suferi din alte motive, printre care si recenta decizie a Fed-ului american de a retrage treptat lichiditatea din piata prin reducerea volumului de bonduri cumparate.

Numai ca o posibila retragere a investitorilor de pe pietele din Europa de Est, ca efect al deciziei Fed-ului, ar fi trebuit sa afecteze si alte tari din regiune, ceea ce nu s-a intamplat: zlotul polonez si forintul maghiar s-au apreciat cu pana la 1,5% in aceeasi perioada.

In anii anteriori, leul s-a intarit in decembrie

De aceea, deprecierea semnificativa a leului, de 1% in luna decembrie, este cu atat mai ciudata si inexplicabila chiar si pentru economisti.

In decembrie anul trecut, leul s-a apreciat semnificativ, de la 4,5 lei la 4,42 lei pentru 1 euro, iar in decembrie 2011 de la 4,35 la 4,31.

In 2010, cursul aproape nu s-a schimbat in decembrie, ramanand in jurul a 4,28 lei, dupa ce in 2009 a scazut de la 4,27 la 4,22 lei.

Comentarii

Ioni
In schimb roborul e in scadere
Da, asa e cu euro, dar interesant mi se pare rata robor, care e in picaj continuu. Cu 2,44 robor la 3 luni se va ajunge in ianuarie la DAE de 4,5 la creditele prima casa.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii