BANCI | Ultima Ora

Cum se fac transferurile de bani prin Facebook, SMS si email la Banca Trasilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-18 11:18

Banca Transilvania a lansat astazi, in premiera in Romania, serviciul de transferuri de bani prin Facebook, adresat clientilor bancii care folosesc aplicatia de internet banking a bancii, denumita BT24. In acelasi timp, utilizatorilor acestei aplicatii banca le pune la dispozitie, doua noi facilitati: transferurile de bani prin SMS si email.

Pentru realizarea unui transfer de bani, cel care trimite si cel care primeste trebuie sa faca parte din acelasi grup de prieteni pe Facebook. BT are 280.000 de prieteni pe Facebook si 386.500 de utilizatori a aplicatiei BT 24 de internet banking, dintre care 63% cu varste intre 18 si 44 de ani. Banca are aproape 2,5 milioane clienti, dintre care 30% au varsta de pana la 35 de ani.

Practic banii se trimit din aplicatia de internet banking a bancii, care se sincronizeaza cu profilele prietenilor din Facebook.

Persoana care trimite banii selecteaza in BT24, ca beneficiar, o persoana din grupul sau de prieteni pe Facebook, completeaza detaliile platii si timpul maxim pentru acceptarea transferului. Beneficiarul primeste instant un mesaj prin intermediul profilului sau de Facebook, fiind necesar sa acceseze linkul continut in mesaj si sa completeze cateva date.

Beneficiarii banilor transferati de clientii bancii pot fi si persoane care nu sunt clienti ai Bancii Transilvania.

Cel care trimite banii nu trebuie sa cunoasca detaliile contului bancar al destinatarului, acesta fiind instiintat despre primirea banilor printr-un mesaj pe Facebook, printr-un SMS sau prin e-mail.

Expeditorul banilor trebuie sa confirme efectuarea tranzactiior in serviciul de internet banking, pentru siguranta tranzactiei.

Transferurile se pot face doar in lei, intre conturile bancilor romanesti, nu si in conturile unor banci straine.

Cum se trimit bani prin SMS si email

Platile prin SMS si e-mail ofera posibilitatea oricarei persoane sa trimita bani cunoscand doar numarul de telefon sau emailul beneficiarului. Practic, cel care trimite banii va completa detaliile platii iar destinatarul va primi un SMS sa un e-mail in care este indicata suma si numele expeditorului. Acceptarea sumei se realizeaza prin accesarea linkului continut de respectivul mesaj.

„Sunt 6,6 milioane conturi de Facebook in Romania, de la 5,3 milioane la finalul lui 2012. Si noi pe interent banking am crescut tot cu 30%, ceea ce arata o corelare buna  intre cele doua medii”, spune Marius Flore, reprezentantul BT.

O pondere de doar 16% dintre clientii bancii folosesc serviciul de internet banking. Reprezentantii bancii spun ca se asteapta ca ponderea celor care utilizeaza banca online sa fie de 20% in urmatoarea perioada, dintre care tot 20% vor folosi serviciul de internet banking. Si transferurile de bani pe Facebook, SMS sau e-mail este de asteptat sa atinga o pondere de 20% din volumul total de tranzactii.

Vezi aici un demo pentru realizarea acestor tipuri de plati: http://www.bancatransilvania.ro/demo/facebook/

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii