BANCI | Ultima Ora

Cum a fost posibil jaful de la BRD Pitesti: casiera bancii numara banii cu usa deschisa, desi nu avea paznic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-08 18:12

Jaful de astazi de la unitatea BRD Pitesti din cartierul Trivale, de unde un hot cu cagula si amenintand cu un pistol a furat in cateva secunde 10.000 de lei, a fost favorizat de faptul ca o casiera a bancii numara banii cu usa de la intrare a bancii deschisa, desi programul se incheiase, in conditiile in care banca nu avea paznic.

Actele normative în vigoare privind paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor - Legea nr. 333/2003 şi HG nr. 301/2012 - nu prevăd impuneri juridice cu privire la obligativitatea unităţilor bancare de a fi asigurate cu paza fizică. Totuşi, este obligatorie instalarea şi utilizarea mijloacelor mecanofizice şi a sistemelor tehnice de alarmare, monitorizate şi intervenţie.

Angajata BRD va fi cercetata pentru negijenta in serviciu, dupa ce din primele cercetari a reiesit ca aceasta nu si-a desfasurat activitatea in conditii de siguranta, fiind cu usa deschisa in timp ce numara banii, conform politistilor, citati de presa.

Politia precizeaza, intr-un comunicat, ca angajatii bancii au fost instruiti recent, mai exact in ultima zi a anului trecut, in privinta masurilor de siguranta in care trebuie sa lucreze.

Banca nu avea paznic, asa incat hotului i-a fost foarte usor sa intre in banca ce avea usa deschisa si sa ajunga la casiera care tocmai numara banii.

Pentru a nu putea fi identificat de catre sistemele video, hotul purta cagula, asa incat politistilor le va fi greu sa-i gaseasca.

Un alt element favorizant al unui jaf este modul de amenajare a unitatilor de mici dimensiuni, unde zona casieriei nu este izolata de restul incaperii, cu geamuri si o usa incuiata, asa cum au alte banci.

Alte doua unitati ale Raiffeisen Bank din Bucuresti, care de asemenea nu aveau paznici, au fost jefuite, in conditii asemanatoare, in decembrie 2012, de indivizi ce purtau cagule.

Politistii au fost citati atunci de presa spunand ca jaful a fost favorizat de faptul ca banii din banca nu erau tinuti intr-un sertar incuiat si securizat, conform normelor, ci intr-un sertar obisnuit in care stateau alte obiecte.

Politistii bucuresteni au anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca au arestat doi tineri de 24 de ani suspectati ca au comis primul jaf, din 19 decembrie 2012, la o sucursală Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei din Capitală, de unde au furat in jur de 40.000 de lei.

COMUNICAT DE PRESĂ POLITIA ARGES

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş fac cercetări pentru identificarea unei persoane care a pătruns astăzi, 08 februarie a.c., în jurul orei 16.55, în sediul unei unităţi bancare din municipiul Piteşti, cartierul Trivale, de unde a sustras o sumă de bani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că o persoană care avea faţa acoperită, ar fi pătruns în sediul unei bănci, iar prin ameninţări ar fi sustras o sumă de bani din casieria unităţii.

În urma acestui eveniment nu au existat vătămări corporale.

De asemenea, s-a stabilit că unitatea bancară nu era asigurată cu pază umană.

In data de 31.12.2012 , politistii Serviciului Ordine Publica, Compartimentul Sisteme de Securitate , au procedat la verificarea si instruirea personalului agentiei respective cu privire la respectarea procedurilor de lucru pe linie de manuire , pastrare , depozitare valori monetare , mentinerea in stare de functionare a sistemului antiefractie.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş continuă cercetările pentru identificarea şi prinderea autorului, în vederea tragerii acestuia la răspundere penală.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii