PENSII PRIVATE | Analiza

Cristian Rosu (CSSPP): Sistemul de pensii private are active de 1,8 miliarde de euro si 5,6 milioane de participanti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-06-01 09:24

Sistemul de pensii private, la cinci ani de la înfiinţare, deţine active în valoare de peste 1,8 miliarde euro, iar numărul de participanţi la Pilonul II (pensii obligatorii) şi Pilonul III (pensii facultative) depăşeşte 5,6 milioane de persoane, a declarat, joi, directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Cristian Roşu, citat de Agerpres.

'După cinci ani de pensii private în România putem spune că acesta este un sistem care s-a născut greu, dar şi-a găsit drumul şi este acum pe un drum ireversibil. Astăzi, constatăm că există peste 1,8 miliarde de euro în sistem, peste 5,6 milioane de participanţi la sistem şi randamente medii de 12% pe Pilonul II şi aproximativ 8% pe Pilonul III', a declarat directorul general al CSSPP.

Acesta a arătat că primele fonduri şi administratori de pensii private au fost autorizaţi au fost pe pensiile facultative, pe Legea 204, după care au urmat pensiile private obligatorii şi, în 17 septembrie 2007, a început aderarea iniţială în sistemul de pensii private obligatorii, care s-a finalizat în decembrie 2007 - ianuarie 2008.

'A urmat un lung şi destul de anevoios proces de reglementare, de organizare, de supraveghere a pieţei şi de educare a participanţilor în privinţa a ceea ce înseamnă pensiile private, obligatorii sau facultative. Când am spus că sistemul este pe un drum ireversibil m-am referit la creşterea numărului de participanţi, a valorii activelor şi la imposibilitatea întoarcerii la situaţia anterioară înfiinţării sistemului de pensii private', a subliniat Cristian Roşu.

În opinia sa, pensiile private le vor suplimenta întotdeauna pe cele publice, dar 'actualul raport dintre valoarea pensiei publice şi a cei private se va schimba după o perioadă de acumulare care va dura cel puţin 15 ani'.

Joi, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în parteneriat cu Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) şi Asociaţia Profesioniştilor în Resurse Umane din România (HR Club), a organizat un simpozion pentru angajatori, având ca temă de dezbatere pensiile private.

Una dintre concluziile întâlnirii a fost că sistemul românesc de pensii private, introdus cu cinci ani în urmă, creează 'un spaţiu generos de implicare responsabilă pentru angajatori', care pot beneficia de deductibilităţi fiscale consistente în cazul includerii pensiilor private în pachetul de remunerare şi beneficii, dezvoltarea sistemului de pensii private depinzând de o mai bună comunicare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii