BANCI | Ultima Ora

Credit Europe Bank a avut pierderi de 8,5 milioane euro in 2013, din cauza creditelor neperformante

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-07 09:46

Credit Europe Bank a avut in 2013 pierderi de 8,5 milioane euro, fata de pierderi de 31,8 milioane euro in 2012, conform raportului anual prezentat de banca-mama controlata de grupul turcesc Fiba Holding detinut de magnatul Husnu Ozyegin.

Pierderile au fost cauzate de costurile ridicate aferente creditelor de retail, care s-au ridicat la 44,3 milioane euro, astfel ca divizia de retail a inregistrat pierderi totale de 12,6 milioane euro. Acestea au fost compensate de profitul directiei corporate, care a reusit un profit de 4,1 milioane euro.

In 2012, pierderile Credit Europe Bank s-au ridicat la 31,8 milioane euro, in conditiile in care provizioanele aferente creditelor neperformante s-au ridicat la 56,3 milioane euro.

Credit Europe Bank a fost activa in perioda premergatoare crizei in acordarea de credite imobiliare in franci elvetieni, credite care au provocat probleme serioase clientilor tuturor bancilor, din cauza aprecierii puternice a francului.

Banca noteaza ca activitatea de carduri de credit, CardAvantaj, a continuat să fie principalul motor al diviziei de retail al bancii, cu o cotă de piată de 17% si un numar de peste 280.000 de carduri de credit active.

Partenerii comerciali ai bancii pentru acceptarea platilor cu cardul numara 7670 de puncte de vânzare si 8685 de POS-uri.

In cursul anului 2013, banca si-a extins reteaua de comercianti cu jucatori importanti, cum ar fi Groupon, Christian Tour, Sabon, Pau, Mobil Pay, Stefanel, Rombiz si Baumax. Banca si-a majorat si numarul de POS-uri, concentrandu-se pe domeniul medical.

Credit Europe Bank a emis, de asemenea, aproximativ 80.000 de carduri CardAvantaj PayPass, extinzandu-si semnificativ si reteaua corespunzatoare de POS-uri contactless.

Chiar dacă în 2013 economia a dat primele semne de revenire, mediul de afaceri românesc a rămas o provocare, se arata in raportul bancii. Ca și în anii precedenti, România s-a confruntat cu vulnerabilităti precum probleme de finantare externă si contractia în activitatea de creditare.

In acestee aceste conditii, activitatea de retail banking a bancii se concentrează în principal pe cardurile de credit, restul activitatii fiind mentinuta la niveluri reduse, se mai arata in raportul bancii.

Credit Europe Bank avea la finalul lui 2013 active totale de 1,4 miliarde euro, dintre care 577 milioane euro in activitatea de retail si aproape 400 milioane euro in segmentul corporativ.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii