BANCI | Ultima Ora

Credit Agricole a revenit pe profit in primul trimestru, dupa pierderi de 28 milioane lei in 2013

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-30 08:30

Credit Agricole Bank Romania anunta intr-un comunicat ca a obtinut un profit net de 1 milion de lei in primul trimestru al acestui an, "o confirmare a eforturilor continue de optimizare realizate în 2013". Anul precedent, banca franceza a inregistrat o pierdere neta de 28 milioane lei.

Banca mentioneaza ca rezultatele financiare ale Credit Agricole Bank Romania pentru anul 2013 arată procesul continuu de îmbunătăţire a rezultatelor şi implementarea cu succes a strategiei băncii în 2013, în pofida rezultatului net afişat în raportul financiar anual.

Credit Agricole Bank Romania a reuşit să îmbunătăţească în mod semnificativ rezultatele sale comerciale şi financiare, susţinute de investiţii continue în calitatea serviciilor oferite clienţilor, pecizeaza banca in comunicat.

"Angajamentul nostru este de a răspunde nevoilor financiare ale clienţilor noştri, de a le sprijini planurile de viitor şi de a construi o relaţie de lungă durată cu aceştia. Rezultatele financiare pentru anul 2013 arată efortul continuu de a ne întări poziţia pe piaţă şi dacă nu ar fi fost cazul unui grup de companii ce a intrat în insolvenţă, atunci rezultatele noastre ar fi fost foarte bune.", a declarat domnul Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

Principalii indicatori financiari ai Credit Agricole in 2013

Total active: 1.262 milioane RON;
Total credite: 1.036 milioane RON;
Total depozite: 671 milioane RON;
Rezultat net: - 28 milioane RON;
Credite/Depozite: 154%;
Credite neperformante: 14,5%.

În 2013, odată cu dezvoltarea comercială, Credit Agricole Bank Romania şi-a concentrat eforturile pe optimizarea aspectelor legate de risc, colectare şi recuperare restanţe şi reducerea costurilor, precizeaza banca.

Principalele realizări ale anului 2013 sunt:

Lichiditate: Continuându-şi strategia de diminuare a dependenţei de fondurile furnizate de către Grup, banca a reuşit să reducă finanţarea de la Grup, să crească depozitele clienţilor cu 168 M RON (+ 34% faţă de 2012) şi să reducă deficitului comercial cu 201 M RON (-36% faţă de 2012).

Capital: Rata de adecvare a capitalului a fost de 13,6% la 31 decembrie 2013, un nivel comfortabil, peste limita reglementată de Banca Naţională a României. Mai mult, banca a reuşit optimizarea activelor ponderate la risc, care au înregistrat o scădere de 13% faţă de 2012.

Creditarea în RON: Soldul creditelor în RON a crescut cu 30%, reprezentând 26% din totalul portofoliului de credite în 2013, faţă de 19% la sfârşitul anului 2012.

Profitabilitate: Îmbunătăţirea rezultatului operaţional cu 11 M RON faţă de anul precedent s-a datorat creşterii organice a veniturilor nete din activitatea operaţională şi optimizării constante a costurilor.

Datorită unui singur grup de companii ce a intrat în insolvenţă, creditele neperformante au crescut de la 10,9% în 2012 la 14,5% în 2013, fapt ce a condus la creşterea cheltuielilor cu provizioanele. Exceptând acest incident, restul portofoliului de credite neperformante a scăzut semnificativ, aratând un trend pozitiv, opus evoluţiei pieţei, mai arata banca in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii