BANCI | Ultima Ora

Clientii institutiilor financiare nebancare (IFN) intampina anul nou 2013 cu optimism: majoritatea spera la o situatie financiara mai buna

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-19 11:42

Majoritatea clientilor institutiilor financiare nebancare din Romania apreciaza ca noul an 2013 le va aduce o situatie financiara mai buna, rezultat dintr-un sondaj comandat de Provident Financial.

Provident este singura instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor.

Pentru a echilibra bugetele personale și pentru a menține sub control cheltuielile neprevăzute, 70% dintre cei care nu reușesc să economisească apelează la credite de consum de valoare mică, pe termen scurt, în timp ce 30% dintre români apelează la cardurile de credit.

“În condițiile unui context economic incert și a creșterii îngrijorării referitoare la costurile traiului cotidian, educația financiară și creditarea responsabilă trebuie să fie, mai mult ca oricând, prioritatea tuturor instituțiilor financiare. Clienții au nevoie de sfaturi care să îi ajute să își gestioneze finanțele personale și creditele în derulare, astfel încât să își poată ține sub control situația financiară. Prin intermediul platformei Bugetul Familiei, pe care o susținem, punem la dispoziția tuturor celor interesați o serie de instrumente care să îi ajute să își planifice bugetele personale și să își controleze mai bine banii”, a declarat Ivo Kalik (foto), directorul general al Provident Financial România.

Comunicat de presa Provident:

53% dintre clienții IFN-urilor se așteaptă la o îmbunătățire a situației lor financiare în 2013

București, 25 octombrie 2012 – Peste 65% dintre clienții instituțiilor financiare nebancare din România declară că sunt mai prudenți cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut, însă 53% dintre ei consideră că situația lor financiară se va îmbunătăți în 2013, fie ca urmare a schimbării locului de muncă, fie datorită realizării unor venituri mai mari. Acestea sunt concluziile unui sondaj online realizat în septembrie de Yougov, una dintre cele mai importante companii de cercetare de piață din Marea Britanie. Sondajul a fost realizat la inițiativa Provident Financial România pe un eșantion de 2.164 de respondenți din rândul clienților instituțiilor financiare nebancare din România.

Potrivit sondajului, 48% dintre respondenți se așteaptă ca situația economică a României să se înrăutățească anul viitor. În același timp, principala îngrijorare pentru peste 60% dintre cei chestionați este legată de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, proporția crescând ușor odată cu vârsta.

Astfel, 65% dintre cei chestionați au declarat că nu au reușit să pună nimic deoparte în acest an și 73% dintre ei și-au anulat sau și-au amânat investițiile majore pentru următoarea perioadă.

Pentru a echilibra bugetele personale și pentru a menține sub control cheltuielile neprevăzute, 70% dintre cei care nu reușesc să economisească apelează la credite de consum de valoare mică, pe termen scurt, în timp ce 30% dintre români apelează la cardurile de credit. Principalul criteriu pentru achiziționarea acestor produse financiare este rapiditatea cu care pot beneficia de o linie de creditare care să echilibreze pe termen scurt bugetele personale.

“În condițiile unui context economic incert și a creșterii îngrijorării referitoare la costurile traiului cotidian, educația financiară și creditarea responsabilă trebuie să fie, mai mult ca oricând, prioritatea tuturor instituțiilor financiare. Clienții au nevoie de sfaturi care să îi ajute să își gestioneze finanțele personale și creditele în derulare, astfel încât să își poată ține sub control situația financiară. Prin intermediul platformei Bugetul Familiei, pe care o susținem, punem la dispoziția tuturor celor interesați o serie de instrumente care să îi ajute să își planifice bugetele personale și să își controleze mai bine banii”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Cercetarea YouGov face parte dintr-o inițiativă desfășurată în rândul clienților grupului britanic International Personal Finance (IPF) în toate cele șase țări în care acesta este prezent: România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și Mexic. Rolul sondajului este de a identifica modalitatea în care consumatorii percep climatul socio-economic și care sunt cele mai importante probleme pentru aceștia.

Provident este singura instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident Financial România este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

În cei peste 6 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 140 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 700 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.providentfinancial.ro.

Despre Bugetul Familiei

Bugetul Familiei este un program național de educație financiară desfășurat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România sub patronajul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și cu sprijinul Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private.

Partenerii acestui program sunt Centrul European al Consumatorilor România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Consiliul Concurenţei şi compania de credite de consum Provident Financial România. Programul se adresează actualilor şi potenţialilor consumatori de produse şi servicii financiare din România, dar şi acelor persoane care vor să aibă un control mai strict asupra propriilor finanţe.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.bugetulfamiliei.ro.

Despre YouGov

Fondată în 2000 în Marea Britanie, YouGov este una dintre cele mai importante companii internaționale de cercetare de piață, fiind specializată în sondaje online în domenii precum servicii financiare, media, telecom și FMCG. Compania are operațiuni în SUA, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.yougov.com.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii