BANCI | Ultima Ora

Clientii Bancii Transilvania, vizati de atacuri tip phishing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-10 15:07

In ultimele zile au reaparut o serie de e-mailuri tip phishing care-i vizeaza pe clientii Bancii Transilvania, ulilizatori ai serviciului de internet Banking, denumt BT 24, carora hackerii urmaresc sa le afle datele de acces in aplicatie pentru a le fura banii din conturi.

Un atac tip phishing este cel prin care clientii bancii primesc un e-mail, care aparent vine de la banca, avand o adresa de e-mail asemanatoare cu cea a bancii (de exemplu: norepy@bt.ro), dar care fireste ca nu este cea autentica a bancii.

In e-mailul respectiv, hackerii introduc imagini, de exemplu sigla bancii, pentru ca acesta sa para cat mai real, precum si un text, ca pretext pentru ca potentiala victima sa fie interesata de mesaj si sa acceseze un link catre o pagina care, de asemenea, pare ca fiind a bancii, dar este una falsa, in care trebuie introduse datele personale de acces in aplicatia de internet banking.

De exemplu, in ultimele e-mailuri (vezi foto) clientilor Bancii Transilvania li se spune astfel:

„Pentru a beneficia in continuare de serviciile Banca Transilvania va rugam sa dati click pe urmatorul link si completati datele necesare.”
https://ib.btrl.ro/BT24/bfo/channel/web/loginframe.jsp? locale=RO

Banca Transilvania a postat pe Twitter, saptamana trecuta, urmatorul mesaj: „BT nu a solicitat si nu va solicita niciodata clientilor sai, prin intermediul email-urilor, informatii cu caracter confidential.”  

Intrebarile firesti, in aceste imprejurari, ar fi urmatoarele:

- Au fost afectati clientii Bancii Transilvania de astfel de atacuri?
- Cate astfel de atacuri a mai avut banca in trecut si care au fost consecintele?
- Ce masuri de securitate are serviciul BT 24 impotriva acestor tipuri de atacuri?

Am adresat aceste intrebari reprezentilor responsabili cu comunicarea ai Bancii Transilvania, dar nu am primit niciun raspuns.

Clientii serviciului de internet banking ai Bancii Transilvania au mai fost tinta unui atac tip phishing din partea hackerilor. (Vezi aici detalii)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii