BURSA | Ultima Ora

Citigroup, desemnat intermediar exclusiv pentru tranzactiile Fondului Proprietatea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-07 08:59

Citigroup Global Markets Limited a fost desemnat intermediarul exclusiv pentru facilitarea tranzacţiilor care implică interesele Fondului Proprietatea în vânzarea, transferul sau altă formă de înstrăinare a unor companii nelistate de distribuţie şi furnizare de electricitate şi gaze naturale, a anunţat marţi Franklin Templeton Investment Management Limited UK - Sucursala Bucureşti, administrator unic al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea deţine acţiuni între 12 şi 24% la 13 companii nelistate, din categoria celor menţionate, valoarea totală a acestor acţiuni fiind de 527,6 milioane de euro sau aproximativ 15% din Valoarea Actualizată Netă (VAN), conform celei mai recente VAN a Fondului Proprietatea, calculată la 31 ianuarie 2012. Pentru calculul în euro a fost folosită rata oficială de schimb la 31 ianuarie 2012.

"Mandatul pe care l-am oferit Citigroup este în concordanţă cu unul dintre obiectivele noastre cheie, acela de a reduce ponderea companiilor nelistate din portofoliul Fondului Proprietatea. Prin această măsură, sperăm să creăm plus valoare pentru acţionarii noştri. Credem că reţeaua de contacte pe care Citigroup o are în industrie şi experienţa în consultanţă pentru asemenea tip de tranzacţii ne vor ajuta să ne asigurăm că, în cazul în care vor avea loc tranzacţii, acestea vor fi încheiate în cei mai buni termeni posibili pentru Fond', a declarat Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK - Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Investiţii al S.C. Fondul Proprietatea S.A. ('Fondul'), a anunţat că desemnarea Citigroup Global Markets Limited ca intermediar exclusiv pentru facilitarea uneia sau mai multor posibile tranzacţii care implică interesele Fondului Proprietatea a fost făcută în urma unui proces de selecţie iniţiat în noiembrie 2011.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources Inc, o organizaţie globală de management al investiţiilor ce operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby şi Bissett.

Compania are mai mult de 60 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 704 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 ianuarie 2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii