BANCI | Ultima Ora

CEC-ul isi schimba imaginea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-20 13:59

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit net de 90 milioane lei (26,7 milioane euro) în 2007, de peste douã ori mai mare decât în anul anterior, iar în 2008 banca si-a propus sã rãmânã pe profit, în ciuda costurilor mari de rebranding, a spus presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea.

Pentru 2006, CEC afisase un profit net de 39,8 milioane lei (11,8 milioane euro), de peste nouã ori mai mare decât în 2005.

"În acest an, vrem sã rãmânem putin deasupra nivelului de echilibru între profit si pierdere, în conditiile în care în care vom investi masiv în procesul de schimbare a imaginii si de reformare a CEC. În astfel de cazuri, profitabilitatea este sacrificatã", a mai explicat Ghetea, într-un interviu acordat NewsIn.

El a adãugat cã, în prezent, reprezentantii institutiei evalueazã oferta CEC pentru a vedea care sunt cele mai cerute produse si pentru a le pune în noi parametri.

"Nu trebuie sã inventãm apa caldã. Principalul obiectiv este sã oferim produse flexibile, solutia nu este neapãrat o gamã foarte largã", a mai precizat presedintele CEC.

La sfârsitul lui ianuarie 2008, activele CEC au depãsit 10 miliarde de lei (3 miliarde euro), în cresterea anualã a acestora fiind de aproximativ 37%. În 2006, valoarea activelor bãncii ajunsese la 7,1 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Volumul creditelor acordate de CEC a ajuns, la finalul anualui trecut, la 4,89 miliarde lei (1,453 miliarde euro), în crestere cu 53% fatã de soldul la 31 decembrie 2006. Dintre acestea, 3,7 miliarde lei (1,1 miliarde euro) sunt credite acordate populatiei, restul fiind împrumuturi cãtre firme.

Pe segmentul de retail, structura portofoliului de credite este formatã în proportie de 10% din credite în valutã, cea mai mare parte constituind credite în lei. De asemenea, 18% reprezintã credite ipotecare si imobiliare, restul de 82% fiind împrumuturi de consum si credite de nevoi personale cu garantii reale.

Pe partea de corporate, banca a finantat, pânã în prezent, mai mult firme mici si mijlocii sau proiecte din administratia publicã localã, însã în urmãtoarea perioadã intentioneazã sã-si extindã activitatea cãtre colaborãri cu firme mai mari, de exemplu prin împrumuturi pentru proiecte imobiliare.

"Avem deja 3-4 astfel de proiecte pe care le finantãm, însã în curând, în cursul primei jumãtãti a anului, vom depãsi pragul de 100 milioane euro", a explicat Ghetea.

De asemenea, expunerea CEC în agriculturã, tot pe partea creditãrii firmelor, a ajuns anul trecut la 12%.

Volumul depozitelor atrase de CEC a ajuns, la sfârsitul lui 2007, la 8 miliarde lei (2,37 miliarde euro), în crestere cu 37% fatã de finalul lui 2006.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii