Criza COVID-19 | Ultima Ora

CEC Bank are cea mai mica dobanda la creditele Noua Casa, daca primesti salariul pe cardul bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-12 11:04

CEC Bank este a saptea banca intrata in Programul Noua Casa, cu cea mai mica dobanda, de 4,31% (1,9% + IRCC), fata de 4,41% (2% + IRCC) la restul bancilor, valabila insa doar cu conditia incasarii salariului pe card.

Diferenta de 0,1 puncte procentuale in minus la dobanda inseama o rata lunara cu 10 lei mai mica si un cost total mai redus cu aproape 4.000 de lei, in cazul unui credit in valoare de 180.000 de lei (37.000 de euro) pe 25 de ani.

In cazul neincasarii salariului pe un card CEC Bank, dobanda este 4,41% (2% + IRCC), aceeasi practicata de restul bancilor intrate pana acum in program, valoarea maxima impusa de lege.

Niciuna dintre restul celor sase banci nu are o oferta cu dobanda mai mica, in cazul incasarii salariului pe card sau in alte conditii.

Conform informatiilor publicate de Fondul de garantare a creditelor Noua Casa (FNGCIMM), exista 13 banci partenere ale noului program, insa pana acum doar sapte dintre ele si-au anuntat disponibilitatea de a incepe acordarea de credite: CEC Bank, Banca Transilvania, BCR, BRD, ING Bank, Raiffeisen Bank si Vista Bank.

Comunicatul CEC Bank:

Creditele Noua Casa pot fi accesate începând de azi prin cele peste 1.000 de unități CEC Bank

- CEC Bank oferă creditele Noua Casă cu o marjă de dobândă de 1,90% - sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piață – celor care își încasează salariile prin CEC Bank

- Pot beneficia de credite Noua Casă și românii din străinătate, care au permis de muncă și de ședere eliberate de autoritățile din statul respectiv

București, 11.09.2020 - Creditele prin programul ”Noua Casă” pot fi accesate începând de azi și prin cele peste 1.000 de unități teritoriale ale CEC Bank- instituția de credit cu cea mai extinsă rețea din România.

Oferta Noua Casă a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care își încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp față de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci.

Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casă, în schimb există un comision de gestiune aferent garanției de stat, de 0,40% din soldul garanției FNGCIMM. Garanția acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanțării, în funcție de tipul imobilului și valoarea creditului.

Creditele Noua Casă vin cu un nivel al avansului mai redus decât creditele standard pentru locuințe: 5% pentru locuințele cu prețuri sub 70.000 de euro, față de 15% - avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casă este de 15% în cazul locuințelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

O familie în care ambii soți încasează salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/lună/pers), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro).

Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39% .

CEC Bank acordă credite Noua Casă și românilor din străinătate, care au permis de muncă și de ședere eliberate de autoritățile din statul respectiv.

În urma modificărilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casă, pot fi achiziționate locuințe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuințe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).
Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Programul Prima Casa  credite ipotecare  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)  Prima Casa  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Programul Noua Casa  credite Prima Casa  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Noua Casa  

Comentarii

Ioana Pascu
Imprumut imobiliar
Sunt in varsta de 54 ani si lucrez in Spania de 16 ani, dori sa fac un imprumut sa cumpar un apartament.

Ioana Pascu
Imprumut imobiliar
Sunt in varsta de 54 ani si lucrez in Spania de 16 ani, dori sa fac un imprumut sa cumpar un apartament.

Mihaela Robb
CEC aproba credite si nu le acorda
Filiala CEC din Arad a comunicat aprobarea creditului in Octombrie 2019 si din nou in 2020, au pretins incheierea actelor notariale si nu acorda creditul, cu toate ca a fost aprobat si dosarul e 100% in regula. Cine e responsabil cu aceasta situatie, sa o rezolve odata?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii