BANCI | Ultima Ora

CEC Bank acorda credite pentru IMM-uri prin Programul Kogalniceanu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-07 09:59

CEC Bank a incheiat cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM), Conventia de colaborare privind „Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii”, anunta banca intr-un comunicat.

Scopul Programului este acordarea de facilitati de subventionare partiala a dobanzilor si, dupa caz, de garantare de catre stat, pentru creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii, in vederea suplinirii nevoilor de lichiditate pe termen de un an pentru desfasurarea activitatilor, cu posibilitatea prelungirii in conditiile legii, fara a depasi durata programului (2011-2013).

Clientii eligibili pentru aceste finantari sunt operatorii economici care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FNGCIMM ce va acoperi maximum 80% din valoarea creditului acordat, dar nu mai mult de 100.000 lei.

CEC Bank va acorda pentru finantarea acestor clienti credite in lei, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu urmatoarele costuri:
- dobanda: ROBOR 6 luni + 2,60 p.p. (actualizata semestrial in prima zi lucratoare a semestrului);
- comision de gestiune anual de 1% aplicabil la valoarea creditului;
- comision de prelungire de 0,8% aplicabil la valoarea creditului.

Programul permite finantarea nevoilor curente de capital de lucru pentru urmatoarele tipuri de cheltuieli:
- cheltuieli privind aprovizionarea, productia, desfacerea;
- cheltuieli privind executarea de lucrari si/sau prestarea de servicii;
- cheltuieli privind constituirea, prelucrarea, valorificarea stocurilor;
- alte tipuri de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente;
- cheltuieli cu salariile si alte cheltuieli asimilate;
- plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat;
- alte costuri de operare.

“Demararea acestui parteneriat cu AIPPIMM si FNGCIMM se inscrie in strategia CEC Bank de stimulare si incurajare a segmentului de intreprinderii mici si mijlocii. Acest program reprezinta o serie de facilitati pentru IMM-uri, printre care putem mentiona si o stabilitate mai mare a locurilor de munca”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute de catre client din orice unitate CEC Bank sau accesand site-ul de Internet al Bancii, www.cec.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii