BANCI | Profil

CEC Bank a coordonat un credit sindicalizat pentru AAylex ONE - Cocorico

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-08-10 13:04

Grupul AAylex ONE, unul dintre principalii jucători din industria de produse alimentare din România, deținătorul brandului Cocorico, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 20 de milioane de euro pentru susținerea activității operaționale a Companiei și a dezvoltării în același trend, din ultimii ani, conform unui comunicat al CEC Bank, in care se adauga:

Tranzacția a fost coordonată de CEC Bank, care a acţionat în calitate de lider coordonator, agent de facilitate și de garanții.

CEC Bank acordă deținătorului brandului Cocorico 10 milioane de euro. Alpha Bank acordă tot 10 milioane de euro, în timp ce Exim Banca Românească acționează în calitate de garant în numele și în contul statului. Creditul este acordat cu posibile trageri în euro sau lei.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției, în timp ce firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asigurat asistența juridică a AAylex One în ceea ce privește structurarea, redactarea și negocierea documentației de finanțare.

”Exim Banca Românească își confirmă, o dată în plus, rolul de susținător al business-ului românesc, contribuind alături de ceilalți parteri financiari la evoluția constant ascendentă a AAylex ONE. Este un demers definitoriu pentru modul în care se poziționează banca în raport cu întreprinzătorii, dar și pentru rolul pe care îl poate juca în susținerea proiectelor de investiții pe termen mediu și lung. Ne dorim să avem cât mai multe astfel de tranzacții complexe împreună cu celelalte bănci comerciale pentru a genera valoare adăugată pentru economia românească prin susținerea tranzacțiilor de export”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

“Prin această nouă finanțare pe care o acordăm AAylex ONE, continuăm să susținem dezvoltarea uneia dintre cele mai de succes afaceri românești din industria alimentară. Suntem alături de mai mulți ani de acest Grup, pentru care am asigurat finanțări atât pentru susținerea activității operaționale cât și pentru expansiune, prin preluarea altor jucători de pe piață”, a declarat Laura Mihai, Director al Direcţiei Clienţi Mari în cadrul CEC Bank.

“Ne bucurăm să sprijinim prin această finanțare una dintre companiile de referință ale industriei alimentare românești. Ne onorăm astfel angajamentul asumat de a susține activitatea companiilor românești care fac performanță și de a le sprijini dezvoltarea”, a spus Laura Combei, Director Direcția Management Relații Clienți Corporații Mari, Alpha Bank.

„Suntem deosebit de încântați să fim alături de AAylex ONE în această tranzacție care le susține strategia pe termen lung și felicităm băncile finanțatoare care, încă o dată, au demonstrat sprijinul real pe care îl oferă companiilor valoroase din acest sector”, a declarat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Drept Bancar și Finanțări.

“Ne bucurăm să asistăm din nou AAylex ONE în cadrul unei tranzacții de tip club, cu parteneri tradiționali precum CEC Bank și EXIM NCS, dar și cu bănci noi, Alpha Bank, ce confirmă statutul solid al AAylex ONE în piața bancară și îi conferă acces la o finanțare extrem de importantă în strategia de dezvoltare organică, prin întărirea bazei de capital de lucru într-o perioadă plină de provocări în sectorul agricol local”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner al PCF Investment Banking.

’’Mulțumim tuturor partenerilor implicați în acest nou sindicat bancar pentru suportul constant acordat companiei noastre, pentru încurajarea dezvoltării capitalului 100% românesc, precum și pentru aprecierea calității și inovației grupului. Acest lucru ne va ajuta ca şi pe viitor să menținem toate caracteristicile brandului nostru COCORICO, The All-Natural Chicken Brand, care se bazează pe creativitate și calitate’’, a declarat Cristian Bărbulescu, CEO și Membru Directorat al AAylex ONE.



Despre Grupul Aaylex

În anul 1982, Grupul AAylex și-a început existența cu ferma avicolă din Buzău, ulterior acesta fiind dezvoltat și consolidat, prin crearea de facilități noi, achiziționarea anumitor unități de producție precum și dezvoltarea de unități de producție de tip greenfield. În anul 2021 a fost creată corporația agro-alimentară AAylex ONE SA.

Grupul include companii cu activități complementare, cum ar fi AAylex Agro Cooperativa Agricolă, al cărei obiect de activitate este fabricarea de hrană animală, sau AAylex Group LTD, care are ca obiect de activitate comercializarea de produse Cocorico pe piața Regatului Unit.

Bucurându-se de standarde tehnologice excepționale utilizate în fabricile AAylex ONE, cum ar fi „No Product Touch”, rețetele “clean label”, și profilul nutrițional de excepție al cărnii din pui, sustenabil, crescut în bunǎstare, produsele inovatoare Cocorico au fost distinse în mod constant cu premii prestigioase la evenimente interne și internaționale.

AAylex ONE a ajuns acum unul dintre cei mai importanți jucǎtori din industria alimentară, cel mai mare exportator de carne proaspătă de pui din România, înglobând o experiență de peste 40 de ani de producție, distribuție constantă și inovare neîntreruptă.
 

Taguri: credite firme  Alpha Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  banca  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank a preluat creditele Alior Bank

Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, și Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, anunță că în data de 7 septembrie 2024 a fost finalizată implementarea contractului de cesiune detalii

Garanti BBVA a trimis 500.000 de euro in proiecte de mediu

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a detalii

Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

 



 

Ultimele Comentarii