BANCI | Ultima Ora

Carpatica lanseaza creditul "Radacini" pentru cumpararea de terenuri agricole si transformarea lor in exploatatii agricole

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-12 14:44

Banca Comerciala Carpatica lanseaza creditul “Radacini” destinat achizitionarii de terenuri agricole, precum si reabilitarii acestora in vederea exploatarii agricole, anunta banca intr-un comunicat.

Beneficiarii creditului „Radacini” pot fi producatorii agricoli persoane juridice si cei asimilati acestora, care sunt organizati conform legii si desfasoara activitati legale potrivit actului constitutiv, care nu sunt in stare de insolventa si sunt inregistrati in Registrul agricol.

Rambursarea creditului se poate face in transe, conform unui grafic de rambursare ce poate fi structurat in functie de nevoile firmei, existand posibilitatea de a opta pentru:
- rate egale sau descrescatoare
- grafic neregulat (rate inegale),
- plati in zile diferite a principalului si a dobanzii
- rate lunare sau trimestriale

Perioada de creditare este extinsa, de maxim 10 ani, un avantaj major al acestui produs fiind perioada de gratie de maxim 2 ani pentru plata principalului si maxim 6 luni pentru plata dobanzii.

Banca Comerciala Carpatica nu solicita aport propriu in cazul in care beneficiarul creditului are in proprietate un teren in suprafata cel putin egala cu cea a terenului/terenurilor care se doreste a fi achizitionat(e) prin creditul oferit, iar pentru celelalte situatii cuantumul aportului propriu este de minim 10% din valoarea fara TVA a terenului/terenurilor ce urmeaza sa fie achizitionat(e).

Prin intermediul creditului “Radacini”, Banca va putea finanta si societatile start-up pentru achizitia terenurilor in suprafata cel putin egala cu cea a terenurilor aflate in proprietatea lor.

„Lansam creditul “Radacini” – cu un nume cat se poate de sugestiv, pentru a ne adresa cat mai specific necesitatilor fermierilor avand in vedere ca in momentul de fata exista un numar foarte mare de terenuri cu potential in zone agricole dar care sunt nelucrate. Este un credit caruia i-am atasat multiple avantaje, tocmai pentru a fi cat mai usor de accesat si de rambursat, tinand cont de sezonalitatile specifice agriculturii. Astfel, unul dintre principalele beneficii este perioada de gratie de maxim 2 ani pentru plata principalului si maxim 6 luni la plata dobanzii, in functie de termenul estimat pentru recoltarea si comercializarea productiei obtinute din exploatarea suprafetelor achizitionate din credit.”, declara George Ciobanasu (foto), Director General Adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Mai multe detalii referitoare la acest produs se gasesc pe site-ul bancii, www.carpatica.ro, in cadrul sectiunii „Credite” destinate IMM-urilor si corporatiilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii