BANCI | Ultima Ora

Carpatica acorda credite crescatorilor de animale subventionati de APIA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-19 11:00

Banca Comerciala Carpatica reconfirma statutul de partener al sectorului agricol si anunta lansarea creditului destinat persoanelor juridice si asimilate acestora eligibili pentru ajutoarele de stat APIA si beneficiari ai platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, anunta banca intr-un comunicat.

Creditul APIA FERMA zootehnica (bovine, ovine, caprine) finanteaza capitalul de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale complementare in sectorul zootehnic - specia bovine, ovine, caprine, in parteneriat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN S.A. (FGCR).

Platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic reprezinta prima pe cap de animal in cuantum de:
- 410 lei/cap de animal - la specia bovine (conform HG nr. 1200/30.11.2011);
- 40 lei/cap de animal - la specia ovine/caprine (conform HG nr. 1199/30.11.2011)

Valoarea creditului acordat poate fi de maxim 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA si se acorda in lei. Perioada de creditare se desfasoara pana la incasarea ajutoarelor de stat in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, dar nu mai tarziu de data de 29.02.2012.

Avantajele suplimentare ale acestui credit constau in faptul ca beneficiarul nu trebuie sa aduca aport propriu, iar daca doreste sa opteze pentru varianta rambursarii inainte de scadenta, banca nu percepe comision de rambursare anticipata.

Creditele sunt garantate intr-un procent de pana la 50% de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

„Banca Comerciala Carpatica spijina in continuare sectorul agricol si ofera conditii atractive de acordare pentru creditele in lei. Clientii beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Prin acest nou credit Banca Comerciala Carpatica isi continua colaborarea cu APIA avuta pana in prezent prin produsele de prefinanţare a subvenţiilor APIA: creditul APIA AXA II, creditul APIA SAPS si creditul APIA pentru bunastarea pasarilor si porcinelor.” declara George Ciobanasu, Director General Adjunct Banca Comerciala Carpatica.

Mai multe informatii despre acest nou produs sunt disponibile pe site-ul bancii www.carpatica.ro, la sectiunea IMM si Corporate > Programe de finantare > Creditele APIA.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii