BANCI | Ultima Ora

Carpatica a revenit pe profit in primul trimestru, datorita aplicarii IFRS

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-04-25 07:30

Profitul net al Băncii Comerciale Carpatica la 31 martie 2012 s-a situat la un nivel de 8.540 mii lei, în condiţiile aplicării Standardelor Internationale de Raportare Financiară (IFRS), care au dus la o reducere semnificativă a cheltuielilor cu provizioanele. Cheltuielile nete cu provizioanele s-au situat la 31.03.2012 la valoarea de 685 mii lei, anunta banca intr-un comunicat.

Activele Băncii Comerciale Carpatica la 31.03.2012 se situează la un nivel de 4.236.442 mii lei. În cadrul acestora ponderea cea mai importantă o deţin efectele publice şi valorile asimilate, acestea reprezentând în total 50% la sfârşitul trimestrului I al anului 2012, respectiv 2.118.308 mii lei.

Creanţele asupra clientelei înregistrează valoarea de 1.093.661 mii lei, respectiv 25,81% din total active.

În ceea ce priveşte elementele de pasiv, datoriile privind instituţiile de credit sunt în valoare de 1.340.523 mii lei. Ponderea cea mai importantă în cadrul pasivelor o deţin datoriile privind clientela, 2.494.707 mii lei, acestea reprezentând 58,88% la sfârşitul trimestrului I al anului 2012.
Veniturile totale ale băncii au fost de 162.448 mii lei, în timp ce cheltuielile se situau la valoarea de 153.908 mii lei.

“In 2011 am redus pierderile cu 80%, pana la un nivel de 31,99 milioane lei, iar activele totale au urcat cu 29%, la 3,78 miliarde lei. În 2012 banca îşi concentrează toate resursele pentru a asigura revenirea cu caracter de permanenţă în zona de profitabilitate.” declară Nicolae Surdu, Director General al Băncii Comerciale Carpatica.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Comercială Carpatica a fost înfiinţată la Sibiu în data de 15 iulie 1999. În prezent, banca deţine o reţea teritorială vastă acoperind toate judeţele ţării şi Bucureşti. Produsele şi serviciile financiare oferite de BCC sunt dintre cele mai diversificate şi adaptate cerinţelor clienţilor persoane fizice, IMM-uri şi Corporaţii. BCC promovează inteligenţa autohtonă, capitalul uman şi financiar, dovedind transparenţă, operativitate şi flexibilitate în rezolvarea problemelor partenerilor săi de afaceri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii