ASIGURARI | Ultima Ora

Care a fost problema firmelor de asigurari Astra si Carpatica? Au practicat preturi prea mici, apreciaza sefa Asirom, Mariana Diaconescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-21 17:20

Problemele firmelor de asigurari Astra si Carpatica au fost cauzate de preturile prea mici cu care vindeau asigurarile, pret care acoperea doar valoarea despagubirilor, nu si a cheltuielilor firmelor, nemaivorbind de profit, considera Mariana Diaconescu, presedintele Asirom.

Preturile de dumping ale celor doua firme pentru primele de asigurare auto sau a locuintelor au fost practicate cu scopul atragerii a cat mai multor clienti si obtinerii de venituri pe termen scurt, fara a se tine seama de riscurile pe termen mediu si lung aferente despagubirilor ce trebuie platite in cazul producerii riscurilor asigurate.

“In pietele financiare, factorul esential este increderea si respectabilitatea persoanelor si institutiilor care practica aceasta activitate. Sfatul meu a fost intotdeauna urmatorul: sa nu te indrepti catre bancile care dau dobanzi mult mai mari fara de media pietei si asigurari mult mai ieftine in comparatie cu piata”, a spus Mariana Diaconescu, in cadrul evenimentului “Un weekend cu presa economica” organizat de Finmedia.

“E un aspect esential. Trebuie sa intelegi ca niciun jucator nu poate sa sara din anumite limite, pentru ca marjele sunt intotdeauna destul de subtiri”, a adaugat ea.

Intrebata cat de mult va fi afectata industria asigurarilor de recentele evenimente, precum intrarea in insolventa a celei mai mari firme de asigurari romanesti, Astra, problemele de la Carpatica Asig si cercetarea penala a sefului ASF, Dan Radu Rusanu, sefa Asirom considera ca firmele de asigurari isi vor reveni dupa aceasta furtuna.

“Parerea mea este ca vom depasi acest moment, pentru ca pe piata romaneasca sunt jucatori respectabili din Europa, grupuri mari, cu forta financiara, care vor mentine echilibrul in aceasta piata. Cred ca increderea se va restabili. Vom avea o mica furtuna, dupa care va aparea calmul”, a adaugat Mariana Diaconescu.

Aceasta a prezentat un studiu realizat in 2012, care arata ca 46% dintre romani nu au incredere in firmele de asigurari.

Gradul de penetrare a asigurarilor in PIB este in Romania la jumatate, 1,4%, fara de tarile din zona, unde atinge 3% din PIB.

Piata asigurarilor din Romania ramane subdezvoltata, cu numai 89 de euro valoarea medie a primei subscrie pe locuitor, fata de media regionala de 333 de euro.

In ceea ce priveste asigurarile de locuinte, doar 4 milioane de locuinte din totalul de 8,5 milioane de locuinte din Romania sunt asigurate facultativ si doar maxim 700.000 locuinte sunt asigurate obligatoriu, a mai spus Mariana Diaconescu.

“Poate ca este vorba si de nivelul mai redus a veniturilor pe locuitor ale romanilor, insa un rol important al are aici si nivelul redus al educatiei financiare”, considera sefa Asirom.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii