BANCI | Ultima Ora

Bursa Romana de Marfuri a organizat la Cluj un nou seminar de promovare a serviciilor bursiere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-24 13:36

Bursa Română de Mărfuri a organizat în data de 23.04.2009, la Cluj, în colaborare cu BRM Terminal Cluj, un nou seminar cu tema „Avantajele tranzacţionării în ringul bursier”.

La Seminarul susţinut de lectori ai BRM, au participat reprezentanţi ai autorităţilor contractante din Jud. Cluj, Satu-Mare, Sălaj, dar şi reprezentanţi ai unor firme private din zonă.

Temele abordate au vizat, în principal, gama de servicii bursiere pe care BRM o pune la dispoziţia clienţilor săi, cu accent pe prezentarea Pieţei la disponibil şi a ringurilor specializate de tranzacţionare. Prezentarea Pieţei la disponibil a inclus principalele aspecte legislative, vizând atât Legea nr.357/2005 a burselor de mărfuri, cât şi legislaţia achiziţiilor publice. Au fost expuse, deasemenea, aspecte privind caracteristicile generale ale sistemului de tranzacţionare bursier: metodologie, aplicabilitate, avantaje directe.

Cu acest prilej, s-a reiterat faptul că domeniul sensibil al achiziţiilor publice merită atenţia unor consultanţi specializaţi, BRM prezentându-şi şi aici oferta completă de servicii.

După ce, în luna martie a.c., a organizat un seminar cu tematică similară în Jud. Harghita, BRM îşi propune să acopere, în lunile următoare, cea mai mare parte a judeţelor ţării, militând în fapt pentru educarea consumatorilor finali ai tranzacţiilor bursiere.

Despre BRM: Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, în acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil şi Piaţa licitaţiilor. Pe Piaţa la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în cele 9 ringuri: produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, cărbune, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale şi ringul contractelor de procesare combustibili. În anul 2007, BRM a emis în premieră pentru piaţa românească primele cotaţii la produse petroliere. Pe Piaţa licitaţiilor se derulează proceduri de achiziţii, vânzări, închirieri şi concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant în domeniul achiziţiilor publice de produse, servicii şi lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă. Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care numără 35 terminale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii