BANCI | Ultima Ora

Bucurestiul a fost capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-20 09:30

Prima ediţie Bucharest Tech Feast a avut loc la Bucureşti în perioada 5 – 11 noiembrie 2012 şi a reunit unele dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului, inovaţiei şi tehnologiei care se desfăşoară în prezent în Europa de Sud Est.

Bucharest Tech Feast a adus pentru prima dată împreună How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech, alături de alte iniţiative care au avut loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Marţi, 6 noiembrie, The Ark a găzduit lansarea capitolului românesc al Girls in Tech, organizaţie internaţională a cărei misiune este de a dezvolta o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei.

Astfel, Bucureştiul a devenit cel de al treilea oraş european (după Londra şi Paris) care se alătură reţelei de peste 8500 de membri.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech a adus în faţa celor peste 100 de persoane din audienţă femei de succes de pe două continente: Stephanie Kaiser (Head of Studio Wooga), Irina Anghel ( SEE Private Equity and Venture Capital Association), Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group România), Adelina Peltea (tech blogger) si Maria Diaconu (Fondator Agile Works Romania şi Mosaic Works).

Evenimentele au continuat pe 7 şi 8 noiembrie cu How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est. Cea de a treia ediţie internaţională a How to Web a adus în faţa publicului peste 40 de vorbitori internaţionali din mai mult de 10 ţări şi a reunit peste 700 de participanţi. Aceştia au discutat despre evoluţia tehnologiei, puterea inovaţiei, sau provocările existente în industria web globală şi modul în care acestea pot fi adresate.

Printre vorbitorii How to Web din acest an se numără Phil Libbin (CEO Evernote), Leonard Brody (Preşedinte Clarity Digital), Andrei Alexandrescu (cercetător Facebook), Mark Pascarella (CEO UberVu), David Bizer (Talent Geek HackFwd) sau Alex Lăpuşan (CEO şi Founding Partner Zitec).

În paralel cu How to Web a avut loc Startup Spotlight, competiţie adresată echipelor din regiune care au beneficiat de mentorat şi întâlniri cu reprezentanţi ai acceleratoarelor din întreaga lume şi investitori. Echipa grecească Incrediblue a fost câştigat competiţia Startup Spotlight, primind un premiu în valoare de 10.000$. Locul doi a fost ocupat de Good Momming!, startup românesc premiat cu 3000$. Compania românească Gameleon a primit premiul pentru inovaţie în valoare de 5000$, iar premiul în valoare de 2000$ pentru cea mai bună prezentare a fost acordat echipei Mavenhut.

Bucharest Tech Feast s-a încheiat cu Startup Weekend România, eveniment de 54 de ore care a adus alături peste 80 de tineri pasionaţi de antreprenoriat. Aceştia au format echipe în jurul celor mai apreciate idei, au dezvoltat produse şi au lansat noi companii în doar trei zile.

Evenimentul a început cu prezentarea a 25 de idei de afaceri. 12 dintre acestea au fost validate de către public şi în jurul lor s-au format echipele care au lucrat de-a lungul celor trei zile pentru a dezvolta produse minim viabile. Eforturile echipelor au fost ghidate de mentori de calibru internaţional printre care se numără Bill Liao (VC SOS Ventures), Alex Barrera (CEO şi Fondator Press42.com), Hans Christian Boos (CEO şi Fondator Arago AG) sau Lucian Gramescu (Operations Manager Junior Achievement România).

La final, concurenţii au prezentat produsele dezvoltate în faţa unui juriu format din antreprenori şi investitori consacraţi. Platforma de e-learning Forward thinking a fost desemnată ca fiind ideea câştigătoare, iar echipa se aliniază la Global Startup Battle şi intră în cursa pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress (Rio de Janeiro 2013) sau o vizită în San Francisco.

Prima ediţie Bucharest Tech Feast a avut loc cu sprijinul Vodafone în perioada 5 – 11 noiembrie şi a adus împreună pe parcursul celor 7 zile de evenimente peste 1000 de participanţi şi 40 de vorbitori internaţionali. How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech, alături de alte iniţiative şi proiecte relevante, şi-au unit forţele pentru a sărbători în mod unic Global Entrepreneurship Week în România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii