BANCI | Ultima Ora

Brokerul fugar Cristian Sima spune ca a fugit in Islanda de frică, după ce a pierdut banii clienţilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-13 10:58

Brokerul Cristian Sima a declarat vineri, la Realitatea TV, că a plecat din ţară de frică şi nu cu banii clienţilor săi, pe care i-a pierdut chiar pe bursă.

"Aşa cum am declarat, am pierdut banii. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică, îmi este frică efectiv fizic. Nu am nicio boală", a declarat Sima.

Brokerul a precizat că se aşteaptă să se depună plângeri şi clienţii să ceară banii înapoi. De asemenea, acesta a spus că a făcut operaţiuni care au ieşit din mandatul semnat cu clienţii.

"Am făcut tranzacţii mult mai riscante decât mandatul acordat. Este o poveste lungă, legată de cele trei entităţi la care aveam afaceri: WBS, Sibex şi Hotnews. Nu am vrut să dispar, ci să câştig timp", a mai spus Sima.

Brokerul a declarat că ii este teamă de clienţii foarte puternici pe care i-a avut, din România, şi tocmai de aceea a ales să plece în Islanda, unde se află în prezent.

"Mă simt mai protejat aici. Aş fi putut să mă întorc în Elveţia, dar acea adresă era cunoscută de toată lumea. Nu imi pun problema că nu mă găsesc, dar este mult mai bine in Islanda decât în Romania", a declara Cristian Sima.

Mai multe scrisori atribuite brokerului au fost vehiculate în aceste zile, scrisori în care acesta spunea că nu a fugit cu sumele pe care le administra pe bursă pentru clienţii săi, printre care Daniel Dăianu, fost ministru de Finanţe, dar şi persoane din lumea modei, lumea artistică şi politicieni, sumele fiind pierdute chiar pe bursă.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila "dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding", precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX - Sibiu Stock Exchange.

Economistul Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor, se numără printre clienţii societăţilor de brokeraj din grupul WBS, cu banii cărora existau zvonuri că ar fi fugit Cristian Sima.

''Nu sunt printre cei care au pierdut bani la WBS, ci printre aceia cărora li s-au pierdut banii'', a declarat joi, pentru AGERPRES, Daniel Dăianu.

El a declarat că a primit până pe 2-3 octombrie raportări periodice de la casa de brokeraj, care nu indicau nicio pierdere pe net.

Dăianu a declarat pentru AGERPRES că atunci când s-a prezentat la sediul casei de brokeraj pentru a cere informaţii despre situaţia banilor din cont, nu i s-a dat niciun răspuns şi i s-a spus doar că Sima nu mai poate fi contactat. Fostul ministru al Finanţelor a mai precizat că banii erau într-un cont general, în străinătate, şi este foarte dificil de făcut verificări.

Cristian Sima este preşedintele grupului WBS Holding şi a deţinut funcţia de preşedinte al Bursei din Sibiu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii