BANCI | Ultima Ora

Brokerul de credite Kiwi a ajuns „a 10-a banca” in topul creditelor de retail

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-13 15:25

Brokerul de credite Kiwi Finance a ajuns la o cota de piata de 2,7% dintre creditele noi de retail acordate de banci, ceea ce inseamna ca s-ar afla pe locul 10 intr-un clasament al bancilor pe piata de retail, a declarat astazi Anca Bidian (foto), CEO KIWI Finance.

Concret, brokerul a intermediat in acest an credite in valoare de 68 de milioane de euro pentru 5.300 de clienti, dintre care bancile au aprobat pana acum credite in valoare de 35 de milioane de euro, restul fiind in faza de analiza. Cele mai multe imprumuturi, in valoare de 41 milioane de euro, sunt cele garantate cu o ipoteca.

Compania spune ca rata de aprobare a creditelor de catre banci este de 87% in cazul creditelor garantate si de 70% la cele negarantate.

Cifra de afaceri a Kiwi Finance a scazut cu 26% in acest an, din cauza scaderii cu aproape 30% a volumului de credite intermediate, ca urmare a impactului restrictiilor BNR aplicate la inceputul anului creditelor in valuta si mai ales creditelor de consum garantate cu ipoteca.

Aceste din urma tipuri de credite, ce se puteau obtine initial pe perioade de pana la 25 de ani, fara avans, se mai pot lua acum pe maxim 5 ani, ceea ce a afectat puternic piata de credite.

Bidian spune ca aceasta masura are si un efect negativ asupra multor beneficiari de credite de consum cu dificultati in rambursarea ratelor, care raman astfel captivi in portofoliul bancilor, intrucat nu se mai pot refinanta pe perioade mai lungi de 5 ani.

Creditele in lei pot fi stimulate prin subventionarea dobanzii sau deductibilitate fiscala

"Putem ajunge la subvenţionarea dobânzilor pe moneda naţională, la deductibilitatea fiscală a acestora pentru încurajarea finanţării în moneda naţională, cum se întâmplă şi în alte ţări. Pentru a introduce aceste măsuri este nevoie însă de un echilibru şi o stabilitate macroeconomică. Nu este o măsură socială, ci una de creştere economică", a declarat Anca Bidian.

Ea a arătat că această măsură este o variantă mai bună decât o eventuală egalizare a cotaţiilor indicatorilor Euribor (pentru euro) şi Robor (pentru lei).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii