BANCI | Ultima Ora

BNR se mira de ce salarii pot avea apropiatii sai din conducerea ASF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-17 21:05

Salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de 10.000 de euro lunar iar cu sporuri ajunge la 12.000 de euro, a declarat consilierul acestuia, Adrian Vasilescu (foto), citat de presa.

Salariile persoanelor cu functii de conducere in BNR, inclusiv cel al guvernatorul, sunt insa secrete, intrucat acestia nu isi publica nivelul castigurilor in declaratiile de avere.

Declaratia lui Adrian Vasilescu privind nivelul salariului guverntorului vine dupa ce presa a dezvaluit cu presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, a incasat in ultimele doua luni ale anului precedent nu mai putin de 72.000 de euro, in timp ce prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, un apropiat al BNR, a incasat 68.000 de euro.

Purtatorul de cuvant al ASF, Radu Soviani, un fost prezentator TV si apropiat de reprezentantii BNR si de Daniel Daianu, angajat la ASF in urma unui concurs ce parea aranjat special pentru el, a declarat ca salariile sefilor ASF nu pot fi mai mari decat cele al reprezentantilor BNR, conform legii.


"ASF a fost, de la început, transparentă în privința politicii de salarizare și cunoașteți comunicarea prin care am spus că președintele are 14.000 net, prim-vicepreședintele 12.000, vicepreședintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii și sunt la un nivel mai mic decât cele întâlnite în Banca Națională a României", a declarat Radu Soviani, la Realitatea TV.

"Asa am stiut si eu, ca la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculeaza acum si despre care se spune ca sunt identice ca la Banca Nationala, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu, citat de Agerpres.

Cine mai poate avea incredere, in urma acestor declaratii, in aceste institutii publice, BNR si ASF, care ar trebui sa dea dovada in primul rand transparenta, inclusiv in privinta salariilor platite din bani publici, si in acelasi timp sa inspire incredere in capacitatea acestora de a selecta profesionisti la conducerile lor si de a veghea la siguranta si reglementarea pietelor financiare?

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii