BANCI | Ultima Ora

BNR modifica legislatia privind functionarea IFN-urilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-03-23 07:45

Banca Naţională a României (BNR) a publicat, pe pagina sa de Internet, un proiect de modificare a Regulamentului nr. 20/2009 privind instituţiile financiare nebancare (IFN). (VEZI aici detalii)

Potrivit BNR, proiectul “vizează, în principal, revizuirea modului de definire a expunerii prin raportare strict la activele şi elementele din afara bilanţului care sunt purtătoare de risc de credit generat exclusiv de activitatea de creditare desfăşurată de instituţiile financiare nebancare, astfel încât încadrarea în limitele prevăzute de reglementările BNR pentru valoarea expunerilor respectivelor entităţi să nu determine diminuarea nivelului lichidităţilor prin rambursarea înainte de termen a împrumuturilor contractate de instituţiile financiare nebancare de la societăţile mamă, fapt de natură a afecta buna desfăşurare a activităţii”.

În ceea ce priveşte reconsiderarea tratamentului aplicat creditelor restructurate, proiectul vizează o reflectare cât mai riguroasă a calităţii creditului în situaţiile în care caracteristicile creditului sunt ajustate, prin restructurare, la posibilităţile economice reale ale debitorului.

“În plus, pentru a se evita aplicarea noului tratament creditelor a căror restructurare nu este determinată de dificultăţi la rambursare, restricţiile privind încadrarea din punct de vedere al riscului de credit sunt adresate exclusiv creditelor care înregistrează întârzieri la plată”', mai arată documentul.

Cu ocazia primei restructurări a unui credit care înregistrează întârzieri la plată, creanţele aferente acestuia vor fi încadrate din punct de vedere al riscului de credit cel mult în categoria de clasificare în observaţie.

“Fiecare restructurare ulterioară, în condiţiile în care creditul înregistrează noi întârzieri la plată, va conduce la încadrarea creanţelor aferente într-o categorie de clasificare mai puţin favorabilă decât cea în care a fost încadrat creditul la restructurarea anterioară, cu excepţia restructurării creditelor care au fost clasificate în categoria pierdere la restructurarea anterioară, în cazul cărora se va menţine respectiva categorie de clasificare”, scrie în proiect.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii