BURSA | Ultima Ora

Bittnet Systems este prima companie de IT din Romania care se listeaza la BVB pe piata AeRO

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-15 09:28

Bittnet Systems este prima companie de IT din România care va debuta pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), miercuri 15 aprilie 2015. Principalul domeniu de activitate al companiei îl constituie desfășurarea de training-uri IT și furnizarea de soluții end-to‐end de infrastructură IT cu tehnologii aparținând leaderilor de piață cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP, se arata intr-un comunicat de presa al BVB.

O companie se poate lista pe AeRO dacă are o valoare estimată de minimum 250.000 de euro, pachetul de acțiuni scoase la vânzare este de cel puțin 10% sau compania are un număr minim de 30 acționari.

Bittnet Systems a fost înființată în anul 2007 de Mihai și Cristian Logofătu, care au adus laolaltă o mică echipă de tehnicieni entuziaști, toți cu experiență în training dobândită la Academia Credis ‐ Cisco Networking Academy încă din anul 2000.

Cu o exeriență inițială de 7 ani în care au livrat training în domeniul IT pentru elevi și studenți, Mihai și Cristian Logofatu înființează Bittnet, noul proiect fiind destinat pieței de Business to Business. Încă de la înființare, compania a decis să se concentreze pe livrarea de training‐uri IT și soluții integrate de rețea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piață cum este Cisco. Astfel, la finalul anului 2007 Bittnet a primit certificarea Premier Partner Level din partea Cisco și a reușit să livreze câteva echipamente hardware și câteva sesiuni de training. În același an Bittnet începe cooperarea cu Siemens, Datanet System și Romtelecom (actualul Telekom România) pentru training‐urile Cisco.

De la an la an Bittnet și-a crescut baza de clienți cu nume de companii mari precum IBM România, Metro Systems România, Mit Motors International, Praktiker, Porsche România, TNT Express, Wiebe România, Dacia, Erste Bank, Cosmote România (actualul Telekom România), Cycle European (Part of ICAP Group), E.On România.

În urma evenimentului “Venture Connect” din noiembrie 2011, Răzvan Căpățînă, investitor privat, intră în acționariatul companiei, aducând un aport de capital utilizat pentru a crește forța de vânzări și marketing. Având acest capital suplimentar din partea noului acționar, compania dezvoltă o echipă de vânzări, angajând 5 noi account manageri pentru a atrage noi clienți în țară și pentru a crește vânzările. Compania decide stabilirea unui Board Consultativ, compus din 3 persoane, antreprenori și manageri cu o experiență remarcabilă din diferite industrii, cu rolul de a oferi un sprijin susținut pentru creșterea afacerilor Bittnet. Membrii acestui Board Consultativ primesc opțiuni pentru achiziționarea de acțiuni în cadrul companiei în schimbul contribuției lor la dezvoltarea acesteia.

În anul 2012, Bittnet a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv Cisco Learning Partner în cadrul evenimentului organizat anual pentru partenerii Cisco. Veniturile companiei au continuat să crească până la un nivel de 855.000 de euro.

În anul 2014, compania și-a dezvoltat în mod semnificativ serviciile IT (consultanță, audit și design), ajungând chiar să exporte profesioniști IT pentru implementarea unor proiecte de Datacenter în Germania. În același timp, compania a fost recunoscută ca făcând parte din Technology Fast 500 Top din zona EMEA de către Deloitte (locul 333) și ca parte din topul Antreprenorilor Români ca urmare a participării la Competiția Anuală a Antreprenorilor organizată de EY. Compania a adaugat încă 2 vendori noi în portofoliul său de training. A devenit Amazon Web Services (AWS) Authorized Training Partner, Oracle Education Reseller și Oracle Partner Network Silver Level. Compania a inițiat procesul de listare pe piața AeRO. Veniturile au crescut în acest an până la 1,8 milioane de euro.

În martie 2015, Bittnet a atras un capital suplimentar de 150.000 de euro prin vânzarea unei părți din acțiuni către Carpathia Capital pentru a intensifica vânzările și pentru o creștere accelerată a veniturilor în viitor.

Pe 15 aprilie, Bittnet Systems va suna clopoțelul de deschidere a ședinței bursiere, marcând debutul său pe AeRO.

Compania poloneză INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems în procesul de intrare pe AeRO și va continua să asiste compania în următoarele 12 luni după listare.

Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucureşti a declanşat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a pieţei, precum și o promovare şi un marketing mai eficace, și a reușit astfel să atragă interesul antreprenorilor și să îi convingă să treacă pe această piață nouă. AeRO este o nouă șansă pentru companiile care vor să folosească piața de capital în beneficiul lor și al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susținerea proiectelor, dar și pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparență, listarea pe piața reglementată. AeRO stabilește punți de legătură între antreprenori și investitorii persoane fizice, mediul de private equity și fonduri de investiții.

Piața AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al BVB. Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, poveștilor lor de creștere, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Mai multe informații despre AeRO sunt disponibile pe website-ul BVB, în cadrul secțiunii AeRO.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii