BANCI | Ultima Ora

BERD acorda UniCredit Tiriac Bank un credit de 10 milioane euro pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica si energie regenerabila

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-07-22 16:56

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera o noua finantare in valoare de 10 milioane euro catre UniCredit Tiriac Bank pentru acordarea de imprumuturi intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care investesc in eficienta energetica si in proiecte de energie regenerabila de scara redusa, anunta banca intr-un comunicat.

Imprumutul este acordat in cadrul facilitatii BERD de finantare a energiei durabile pentru IMM-urile din Romania (RoSEFF), un instrument cheie pentru promovarea utilizarii rationale a energiei ca mijloc de a reduce facturile si de a creste competitivitatea IMM-urilor, avand in vedere, in special, liberalizarea pietei locale de energie.

“Exista in Romania un potential semnificativ de a economisi energie, iar finantarea pe termen lung acordata de BERD va ajuta la reducerea barierelor cu care se confrunta inca sectorul privat in ceea ce priveste obtinerea finantarilor pentru proiectele de eficienta energetica,” a declarat Sylvia Gansser-Potts, Director BERD pentru Institutii Financiare.

“Angajamentul UniCredit Tiriac Bank, precum si experienta in finantarea IMM-urilor, imbinate cu competenta dovedita a BERD in implementarea programelor de eficienta energetica, ofera o baza solida pentru succes in acest nou parteneriat,” a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Imprumutul BERD, impreuna cu asistenta tehnica si stimulentele pentru investitii finantate de catre Uniunea Europeana, vine intr-un moment in care sectorul privat din Romania, afectat de criza din zona euro si de deficitul de finantare, se confrunta cu o nevoie sporita de fonduri pe termen lung.

Imprumutul de 10 milioane euro este acordat in cadrul Planului Comun de Actiune al IFI-urilor pentru Crestere Economica in Europa Centrala si de Sud-Est, lansat in noimbrie 2012 de catre BERD, Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Mondiala. Acest plan reprezinta un raspuns direct la impactul continuu al problemelor din zona euro asupra economiilor din Europa emergenta si include angajamente totalizand 30 miliarde euro, pe o perioada de doi ani.

Pana in prezent, BERD a investit in Romania aproximativ 6,3 miliarde euro si a mobilizat din alte surse de finantare peste 13 miliarde euro pentru aceste proiecte.

De la lansarea Initiativei BERD privind Energia Durabila, in 2006, Banca a acordat Romaniei peste 645 milioane euro pentru investitii in energie durabila, cu o valoare totala a proiectelor de aproximativ 3,9 miliarde euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii