BANCI | Ultima Ora

BCR lanseaza un depozit structurat cu dobanda corelata cu pretul aurului la Londra

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-15 15:48

BCR a lansat miercuri un produs de economisire şi investiţie de tipul unui depozit structurat cu opţiuni, pentru care dobânda este corelată cu evoluţia preţului aurului pe piaţa din Londra.

Suma minimă pentru deschiderea unui depozit Gold este de 1.000 de lei, depozitul putând fi constituit în octombrie, în patru serii săptămânale, potrivit datelor publicate de bancă.

Pentru sume care depăşesc echivalentul a 500.000 euro, depozitele se pot construi având în vedere solicitările specifice ale clienţilor.

Maturitatea depozitului este de şase luni, iar fiecare serie este formată din două perioade: de vânzare şi de existenţă propriu-zisă a depozitului.

În perioada de vânzare, cu o durată de şapte zile calendaristice, banca oferă o dobândă de 8% pe an, iar pentru perioada de existenţă este calculat un bonus de natura dobânzii, în funcţie de evoluţia preţului aurului pe piaţa de profil din Londra, între prima zi şi penultima zi a depozitului.

Dacă preţul afişat la 15, ora Londrei, în ziua anterioară datei scadenţei, este mai mare decât preţul aurului afişat la 15, ora Londrei, în prima zi a perioadei de existenţă, banca plăteşte clientului 30% din diferenţa calculată procentual dintre cele două cotaţii ale aurului.

Dacă preţul este mai mic sau egal, banca nu va plăti bonus la dobândă la depozitul constituit în lei.

Astfel, pentru un depozit de 1.000 lei, constituit pe 15 octombrie 2008, cu perioada de vânzare 10-16 octombrie, clientul primeşte dobânda aferentă celor două zile rămase din perioada de vânzare, calculată cu dobânda de 8% pe an, în data de 17 octombrie 2008.

Perioada de existenţă ar fi între 17 octombrie 2008 şi 17 aprilie 2009. În cazul în care preţul aurului ar fi de 880 dolari în 17 octombrie 2008 şi de 1.055,50 dolari în ziua anterioară scadenţei (16 aprilie 2009), creşterea preţului aurului ar fi de 19,94%, ceea ce adaugă un bonus de natura dobânzii de 5,98% din noţional, pentru perioada de şase luni a depozitului, respectiv suma de 59,83 lei, potrivit calculelor băncii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii