BANCI | Ultima Ora

BCR extinde perioada de acordare a creditelor pentru IMM-uri cu garantie JEREMIE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-26 16:05

Banca Comerciala Romana (BCR) a înbunătăţit condiţile de finanţare pentru clienţii care apelează la creditele cu garanţie JEREMIE. Astfel, BCR oferă linii de credite revolving din surse proprii sau din surse atrase, cu garanţie gratuită JEREMIE în proporţie de 80% din valoarea creditului BCR. De asemenea, BCR acorda credite cu garanţie JEREMIE pentru capital de lucru destinate consolidării activităţii fără solicitarea planurilor de afaceri, anunta banca intr-un comunicat.

BCR extinde maturitatea maximă a creditelor acordate cu garanţie JEREMIE de la 6 la 10 ani pentru creditele de investiţii în active corporale şi necorporale precum şi pentru capitalul de lucru destinat dezvoltarii / extinderii activităţii IMM-urilor. Totodată, BCR majorează la 5 ani perioada de rambursare a creditelor pentru capital de lucru destinat consolidării activităţii curente şi la 3 ani maturităţile aferente liniilor de credit revolving.

“BCR continuă să susţină accesul IMM-urilor la creditare, furnizând finanţări accesibile în sprijinul investiţiilor, creşterii productivităţii şi ocupării forţei de munca într-un mediu economic provocator. Implicarea BCR în Initiativa JEREMIE oferă IMM-urilor româneşti posibilitatea de a accesa noi finanţări, beneficiind de condiţii mai bune şi garanţii reduse, în aceste vremuri dificile. Suntem principalul partener al IMM-urilor din România şi continuăm să sprijinim acest sector vital pentru crearea de locuri de munca şi dezvoltarea economiei reale. Obiectivul nostru este să finanţăm în mod constant toate afacerile viabile pe termen lung. Vom continua să facem acest lucru, cu atât mai mult cu cât acest acord ne întăreşte şi ne diversifică baza de finanţare, în beneficiul IMM-urilor româneşti”, a declarat Ramona Ivan, Director executiv, Directia Institutii Financiare, BCR.

Garanţia JEREMIE este acordată în cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub formă de garanţii de portofoliu de credite, ca parte integrantă a implementarii iniţiativei JEREMIE în România", finanţată de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 - Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 - Accesul IMM-urilor la finanţare.

Creditele cu garanţia JEREMIE pot fi accesate numai de IMM-uri, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane de euro, cu menţiunea ca, în cazul intreprinderilor care îşi desfasoara activitatea în domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 de euro.
Liniile de credit cu garanţie JEREMIE se pot acorda atât în lei cât şi în euro, destinate susţinerii, consolidării sau dezvoltării activităţilor de afaceri, pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru necesare cumpărării de materii prime, stocuri şi alte intrari (inputuri) pentru producţie, forţa de muncă, obiecte de inventar şi cheltuieli generale, fonduri pentru finanţarea creanţelor comerciale.

Avantajul major oferit de garanţia JEREMIE este dat de faptul că aceasta reprezintă 80% din valoarea creditului şi este obtinută direct de la BCR cu comision de garantare zero.

Finanţarea solicitată trebuie să fie una nouă, urmând a fi utilizată pentru activităţi desfăsurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comerţ, turism, construcţii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activităţile de intermediere financiară nu sunt eligibile în cadrul acestei facilităţi.

Companiile trebuie să respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioadă de trei ani consecutivi, garanţia JEREMIE fiind considerată ajutor de minimis.

Companiile care solicită credite prin initiaţiva JEREMIE nu trebuie să aibă activitate în producţia şi comerţul de tutun şi băuturi alcoolice, producţia şi comerţul cu arme şi muniţii, precum şi cazinouri.
Firmele care solicită creditul nu trebuie să fie declarate în stare de dificultate financiară, faliment, lichidare, trebuie să-şi fi indeplinit obligaţiile de plată a impozitelor şi taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale şi să nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.

JEREMIE (acronim pentru “Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau “Resurse europene comune pentru intreprinderi mici si mijlocii”) este o iniţiativă comună a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene şi a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, în cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre şi Regiunilor să dedice resurse naţionale şi din fondurile structurale pentru a crea fonduri de participare (“holding funds”) care să poată finanţa IMM-uri într-un mod flexibil şi inovator. Initiaţiva urmăreşte dezvoltarea şi încurajarea antreprenoriatului în Uniunea Europeana, în scopul îndeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, în acelaşi timp ducând la o utilizare mai eficientă a fondurilor structurale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii