BANCI | Opinie

BCR explica diferenta dintre ratele egale si cele descrescatoare la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-05-21 09:49

În toate unitățile sale din țară, dar și în digital, Banca Comercială Română discută în fiecare zi cu oamenii despre creditare responsabilă, utilizând principii de educație financiară, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Am înțeles că este important să facem acest lucru înaintea contractării oricărui credit, dar o facem mereu și după acordarea unui împrumut.

De altfel, BCR a fost prima instituție bancară din România care, în 2015, a făcut public un ghid al creditării responsabile împreună cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, iar banca a dezvoltat, în ultimii șapte ani, cel mai mare program de educație financiară – Școala de Bani, prin care au trecut peste 600.000 de români.

Proiectele noastre și discuțiile pe care le avem cu clienții prioritizează decizia informată și alegerile financiare sănătoase.

Așa că ne-am bucurat să vedem că, în ultimele zile, clienții BCR care au vrut să primească informații suplimentare pe subiectul ratelor egale versus descrescătoare au înțeles pe deplin modalitatea de calcul și opțiunile pe care le au.

De zeci de ani, în economiile de piață, creditul bancar funcționează după același principiu simplu: dobânda este calculată în raport cu soldul creditului (suma principală datorată). Prin urmare, ponderea dobânzii în rata totală este mai mare la început și scade de la o lună la alta, pe măsură ce soldul este rambursat.

Clienții care doresc să aibă aceleași cheltuieli lunare în legătură cu creditul pot alege rate lunare fixe, formate din dobânda calculată la soldul din luna respectivă, iar, prin diferență, o parte din soldul creditului, cu diminuarea progresivă a acestuia.

Rambursarea prin rate descrescătoare este potrivită clienților care își doresc să achite lunar mai mult din soldul creditului, suportând o rată mai mare în primii ani ai creditului – în medie cu 20-30% față de modelul cu rate fixe.

BCR respectă cu strictețe prevederile legale care stabilesc modalitatea de contractare și rambursare a unui credit bancar, conform OUG 50/2010 si OUG 52/2016.

Prin urmare, banca va apela la toate mijloacele legale pentru a dovedi corectitudinea aplicării dispozițiilor prevăzute de lege în cadrul contractelor și practicilor băncii. Modalitățile de calcul al dobânzii din toate contractele BCR sunt cele permise de lege, fiind absolut similare cu practica bancară la nivel european și internațional.

Clienții BCR pot alege în orice moment să meargă pe rate egale sau descrescătoare, cu analiza riguroasă a capacității de rambursare.

În plus, clienții BCR pot opta oricând, fără nicio constrângere, să ramburseze anticipat parțial sau total creditele, ceea ce reduce, evident, valoarea dobânzilor viitoare.

BCR rămâne consecventă principiilor sale care i-au definit activitatea în ultimii ani: respectarea legii, educația financiară și creditarea responsabilă.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  banca  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii