BANCI | Ultima Ora

BCR devine a noua banca dispusa sa acorde credite doar cu buletinul, dar cu salariul verificat la ANAF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-16 19:58

BCR este a noua banca, dupa Idea Bank, ING, Raiffeisen, BRD, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, CEC Bank si Credit Europe Bank (doar in cazul cardurilor de credit) care anunta ca acorda credite doar cu buletinul, dar cu verificarea veniturilor in baza de date a ANAF.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) şi ANAF au încheiat anul trecut un protocol de colaborare prin intermediul căruia băncile pot verifica veniturile solicitanţilor de credite persoane fizice şi situaţiile financiare ale persoanelor juridice (cu acordul solicitantului).

Obiectivul constă în eficientizarea activităţii de creditare şi reducerea incidenţei fraudelor bancare care au la baza documente falsificate, in conditiile in care peste 90% din fraudele bancare au la bază documente false privind veniturile, potrivit reprezentantilor ARB.

Sunt 28 de bănci semnatare, iar proiectul este operaţional din semestrul I 2015, precizeaza ARB.

BCR estimează că timpul de acordare a unui credit va scădea cu 60%, după încheierea protocolului de colaborare cu ANAF (comunicat de presa)

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care simplifică semnificativ procesul de acordare a creditelor prin eliminarea documentelor de venit pentru clienții ale căror venituri sunt raportate la ANAF.

Din dorința de a îmbunătăți permanent experiența clienților noștri, BCR continuă să investească în simplificarea procesului de creditare. Odată cu încheierea acordului cu ANAF, clienții cu venituri stabile nu vor mai fi nevoiți să obțină documentele de venit de la angajator fiind suficientă semnarea, în momentul solicitării creditului, a unui Acord de consultare a evidențelor ANAF. Estimăm că, facilitarea procesului de creditare va genera o scădere a timpului de aprobare a dosarului de credit cu 60%, ceea ce înseamnă credite rapide și timp câștigat pentru clienții noștri”, a declarat Roxana Cristea, Șef departament credite persoane fizice, BCR.

Roxana Cristea, Șef departament credite persoane fizice, BCR
Roxana Cristea, Șef departament credite persoane fizice, BCR

BCR le oferă clienților care își încasează veniturile în cont BCR posibilitatea de a obține credite de nevoi personale, carduri de credit sau descoperit de cont în maxim 3 ore de la momentul depunerii cererii de credit. Fie că solicită un credit de nevoi personale, un card de credit sau un credit de casă, clienții cu venituri stabile vor economisi, de acum timpul alocat în trecut pentru obținerea documentelor de venit.

În cazul clienților care realizează venituri care nu se regăsesc în evidentele ANAF, banca poate solicita în continuare documente suplimentare de venit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii