BANCI | Ultima Ora

BCR Banca pentru Locuinte a avut o crestere spectaculoasa a depozitelor, cu peste 85%, in 2011

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-22 09:55

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a realizat un studiu referitor la comportamentul de economisire al romanilor pe zone geografice. Datele care stau la baza studiului sunt aferente anului 2011, precizeaza banca intr-un comunicat.

BCR BpL a înregistrat pe parcursul anului 2011 o creştere spectaculoasă a depozitelor, de peste 85% faţă de finalul anului 2010.

„În ultimul an, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat sa fie optimişti, sa economisească pentru planurile lor de viitor şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit. De aceea, în toamna anului 2011, am venit în întâmpinarea lor cu un nou produs, care oferă opţiuni flexibile pentru faza de economisire. Concret, clienţii noştri pot să economisească fie în rate lunare regulate, dar şi prin mai multe plăţi neregulate, în funcţie de disponibilităţile lor băneşti. Creşterea continuă a depozitelor atrase de la clienţi este un semnal pozitiv în condiţiile curente ale pieţei, demonstrând încă o dată orientarea românilor către economisire şi investiţii pentru locuinţa şi viitorul familiei lor” a precizat Alexandru Ciobanu (foto), Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe este relativ uniform distribuit în întreaga ţară, în cele opt regiuni: Bucureşti (inclusiv Ilfov), Centru (judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), Nord-Est (judeţele Bacau, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare), Sud (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea), Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea) şi Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş).

„De exemplu, in Hunedoara, am ajutat o familie de tineri sa isi indeplineasca cea mai mare dorinta a lor si anume aceea de a avea o locuinta. Familia avea avea o suma de bani pe care o stransesera la nunta lor iar aceasta a fost folosita drept avans la credit. Cu toate ca, intr-o prima faza, familia nu avea suficiente venituri, specialistii nostrii au gasit si in acest caz o solutie”, a spus Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

BCR BpL a ajuns, la finele anului 2011, la un număr de aproximativ 250.000 de clienţi şi care au reuşit să economisească o sumă de peste 850 milioane lei (circa 200 milioane EUR).

Dupa suma economisita, clientii din Capitala si judetul Ilfov sunt pe primul lor cu sume totale economisite de peste 160 milioane lei, urmati de cei din regiunea Centru cu peste 145 milioane lei si cei din regiunea Nord Vest cu cca. 130 milioane lei economisiti. Şi în cazul sumelor medii economisite, distribuţia regională este relativ uniformă în majoritatea judeţelor ţării.

„BCR BpL a sprijinit si programul Prima Casa. Un client din judetul Harghita care economisise o suma de bani la noi a luat un credit Bauspar pe care l-a folosit ca avans pentru un credit Prima Casa de la BCR“, a spus Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv în lei, cu dobânzi mici şi fixe oferite pentru toată perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii