BANCI | Ultima Ora

BCR acorda credite crescatorilor de animale care primesc subventii de la APIA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-20 11:21

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, doua noi convenţii de colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) care facilitează accesul la credite pentru finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, aferente anului 2011, anunta banca intr-un comunicat.

Aceste Convenţii se adresează crescătorilor de ovine, caprine şi bovine care vor putea beneficia de credite de prefinanţare a subvenţiilor ce urmează a fi primite de la APIA până la momentul plăţilor efective de către APIA.

BCR poate acorda credite în valoare de până la 90% din suma cuvenită fiecărui beneficiar, chiar dacă este client corporate sau retail, creditele urmând a fi garantate cu cesiune de creanţă asupra sumelor ce urmează a fi platite de catre APIA. Totodată, de la caz la caz, pe baza propriei analize a bancii, pentru suplimentarea garanţiei constând în cesiune de creanţă, beneficiarii de credite au posibilitatea să apeleze la FGCR, care poate garanta până la 50% din valoarea creditelor acordate de BCR.

Suma platită de APIA în sectorul zootehnic pentru bovine va fi în cuantum de 410 RON/ cap bovină, iar pentru ovine/caprine va fi în cuantum de 40 RON/ cap ovină/ caprină.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, BCR oferă acestora o serie de produse şi servicii dedicate pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru (acorduri de finanţare pentru activitatea curentă de producţie agricolă, credite pentru capital de lucru garantate cu certificate de depozit sau cu garanţii emise de fondurile de garantare, credite pentru finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii subvenţiilor APIA - SAPS/Axa II/ Bunăstarea animalelor/PNDC pentru suprafeţele cultivate cu tutun), credite specifice de investiţii (inclusiv cele acordate pentru pre-finantarea / cofinanţarea proiectelor depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală), cât şi credite acordate din surse de finanţare externă (BEI, BERD, IFC) destinate finanţării proiectelor dezvoltate în sectorul agricol.

Aceste doua noi convenţii de lucru reprezintă o continuare a colaborării BCR cu APIA şi FGCR, ca o dovadă a faptului că BCR este cel mai important finanţator al proiectelor din agricultură şi dezvoltare rurală din România, cu o cotă de piaţă de peste 80%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii