BANCI | Ultima Ora

Bancile grecesti pot fi considerate solvabile timp de maxim 5 zile dupa falimentul Greciei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-30 16:01

Băncile grecești ar putea să fie considerate solvabile timp de maxim cinci zile după ce statul grec va intra în incapacitate de plată, a declarat marți Felix Hufeld (foto), președintele Autorității de supervizare bancară din Germania (BaFin) și totodată membru în consiliul de supervizare al Băncii Centrale Europene, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Băncile grecești trebuie să fie considerate solvabile pentru a putea accesa linia de finanțare de urgență (ELA) oferită de BCE pentru băncile grecești.

Întrebat cât timp vor putea fi considerate solvabile băncile grecești, dacă Atena nu va reuși să ramburseze o datorie de 1,6 miliarde de euro către FMI, care ajunge marți la scadență, Felix Hufeld a răspuns că este vorba de maxim cinci zile. 'Este o chestiune de zile. Se poate discuta dacă este vorba de două, trei, patru sau cinci zile', a declarat Felix Hufeld, membru al comitetului BCE care decide cu privire la solvabilitatea băncilor grecești.

De asemenea, Hufeld a avertizat că este greșit să se creadă că Europa ar putea să se spele pe mâini de problemele Greciei dacă țara și băncile sale vor deveni insolvente. 'Dacă declarăm băncile grecești insolvente aceasta nu este sfârșitul poveștii', a subliniat Hufeld, precizând că trebuie menținute o serie de funcții vitale.

Declarațiile lui Felix Hufeld sugerează că BCE nu va considera imediat băncile grecești insolvabile și nu le va tăia accesul la finanțarea de urgență înaintea referendumului de duminică. O eventuală retragere a acestui suport ar declanșa un colaps al băncilor, ceea ce ar împinge și mai mult Grecia spre ieșirea din zona euro.

Ministrul elen de Finanțe Yanis Varoufakis, a confirmat marți că Grecia nu va plăti tranșa de 1,6 miliarde de euro pe care o datorează Fondului Monetar Internațional (FMI), ceea ce înseamnă că Grecia va intra oficial în incapacitate de plată.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii