BANCI | Ultima Ora

Bancile cipriote din Grecia vor fi preluate de banci grecesti. Ce se va intampla cu bancile cipriote din Romania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-22 17:26

Diviziile din Grecia ale băncilor cipriote vor fi preluate de instituţii de credit elene, în urma unui acord între cele două ţări, a anunţat, vineri, preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, adăugând că înţelegerea va aduce "beneificii semnificative" ţării sale.

Aceasta varianta era prevazuta, de altfel, in planul de salvare aprobat pentru Cipru. Bancile cipriote din Grecia vor fi salvate, asadar, de statul grec. Ce se va intampla cu bancile cipriote din Romania?

BNR si Fondul de Garantare a Depozitelor sunt pregatite pentru situatii de urgenta, inclusiv pentru infiintarea de banci punte, dupa cum a declarat recent Nicolae Cinteza, seful supravegherii din BNR.

Ministerul de Finanţe de la Atena a confirmat, de asemenea, acordul dintre cele două părţi. În continuare, sunt aşteptate oferte din partea băncilor elene pentru dviziile Hellenic Bank, Bank of Cyprus şi Cyprus Popular Bank (Laiki).

Acestea vor avea nevoie de fonduri pentru capitalizare de 1,5 miliarde de euro. Potrivit unor informaţii apărute recent în presa internaţională, costul ar putea fi suportat în comun de Grecia şi Cipru, însă informaţia nu a fost confirmată.

Piraeus Bank, Alpha Bank, National Bank şi Hellenic Postbank au fost toate menţionate ca posibili ofertanţi pentru activele şi sucursalele din Grecia ale băncilor cipriote.

Potrivit acordului dintre statele zonei euro şi Cipru privind un pachet de împrumuturi externe, diviziile din Grecia ale băncilor au fost excluse de la taxarea depozitelor, sub condiţia să fie preluate de instituţiile de credit elene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii