BANCI | Ultima Ora

Bancile centrale din zona euro ar putea acorda tarilor credite anticriza prin intermediul FMI

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-03 08:52

Băncile centrale din zona euro ar putea acorda statelor din regiune împrumuturi de până la 200 de miliarde de euro pentru combaterea crizei datoriilor, prin intermediul FMI.

Miniştrii de Finanţe din zona euro şi-au dat acordul pentru discutarea acestui plan la o reuniune de la sfârşitul lunii noiembrie, la care a participat şi preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, au spus sursele, citate de Bloomberg.

Necesitatea creării unui nou instrument de combatere a crizei a apărut după ce eforturile de extindere a Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF) de la 440 miliarde de euro la 1.000 de miliarde de euro nu au adus rezultate notabile.

Potrivit propunerii, băncile centrale naţionale vor furniza fonduri prin intermediul FMI, posibil pentru programe de finanţare preventivă destinate Italiei sau Spaniei, considerate în prezent cele mai vulnerabile, au arătat sursele.

Cele 17 bănci centrale naţionale din zona euro operează sub umbrela BCE.

Draghi a indicat joi că BCE ar putea avea un rol mai mare în combaterea crizei datoriilor, dacă guvernele vor încheia un pact fiscal care să asigure soliditatea finanţelor publice.

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat vineri elementele acestei strategii, în Parlamentul de la Berlin, cerând modificarea tratatului UE pentru introducerea unor sancţiuni automate împotriva ţărilor care depăşesc limita deficitului bugetar de 3% din PIB şi cea de 60% din PIB în cazul datoriilor.

Pentru guvernele unor ţări bogate precum Germania, care nu vor să împrumute mai mult statele cu datorii mari, ideea de finanţare prin intermediul FMI reprezintă o nouă modalitate pentru acordarea de împrumuturi fără încălcarea reglementărilor europene, care interzice băncilor centrale să susţină direct bugetele.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii