BANCI | Ultima Ora

Bancile au creditat statul cu 931 milioane lei pe 8 luni cu o dobanda de 6,11%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-04 09:21

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat luni 931,13 milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României.

Titlurile de stat au scadenţa la opt luni, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,11%, în creştere de la nivelul de 5,91% a precedentului imprumut.

In luna august, Trezoreria a respins ofertele băncilor la trei din cele cinci licitaţii organizate pentru vânzarea de titluri de stat, din cauza costurilor de finanţare care au crescut pe fondul plafonărilor realizate de BNR, la opeatiunile tip repo prin care acorda bancilor lichiditati.

Ieri BNR a eliminat plafonul de 4 miliarde de lei si a imprumutat bancile cu aproape 13 miliarde lei pe o saptamana la o dobanda echivalenta cu cea de politica monetara, adica 5,25%.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 700 milioane de lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de 1,567 miliarde lei.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci - Alpha Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Ministerul Finanţelor Publice a programat împrumuturi de 3,3 miliarde de lei de la bănci în luna septembrie, prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat.

Erik de Vrijer, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, a recomandat autorităţilor locale să cedeze presiunilor din piaţă şi să accepte plata unor randamente mai ridicate, pentru a reconstrui rezervele-tampon în zona finanţelor publice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii